Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Obuolių tartaletė su karamele ir rikota
AUTORIUS:
Rūta
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
175 gramai sviesto
225 gramai kvietinių miltų
200 gramų sūris (rikota)
4 vienetai obuolių
275 gramai cukraus
200 mililitrų grietinėlės
4 valgomieji šaukštai kakavos
1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
4 valgomieji šaukštai cinamono
1 žiupsnelis druskos
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas citrinos rūgšties
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
Papuošimui:
šiek tiek uogų
šiek tiek obuolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus išsijojame, sumaišome su kepimo milteliais, kakava ir žiupsneliu druskos.
2.
Atsargiai įtriname 125 g gabalėliais supjaustyto sviesto. Turi gautis smėlinė konsistencija.
3.
Įmaišome 100 g cukraus ir vieną kiaušinio trynį.Dedame pusvalandžiui į šaldymo kamerą.
4.
Gaminame karamelę. Keptuvėje ištirpiname 100g cukraus, maišydami supilame grietinėlę. Kada karamelės konsistencija jau pakankamai tiršta, įdedame 50g sviesto.
5.
Atšaldytą tešlą iškočiojame ir dedame į speciales tartaletės formeles (jei neturit, tiks ir keksiukų). Įdedame šiek tiek karamelės.
6.
Dedame smulkiai supjaustytus ir cinamone apvoliotus obuolius. Ant viršaus uždedame rikotą sumaišytą su kiaušinio baltymų, citrinos rūgštele, 75g
7.
Dedame į 180°C temp. orkaitę 30 minučių. Iškepus papuošiame cinamonu, uogomis ir vaisiais.

Obuolių tartaletė su karamele ir rikota

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai: Papuošimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Miltus išsijojame, sumaišome su kepimo milteliais, kakava ir žiupsneliu druskos.

  2. Atsargiai įtriname 125 g gabalėliais supjaustyto sviesto. Turi gautis smėlinė konsistencija.

  3. Įmaišome 100 g cukraus ir vieną kiaušinio trynį.Dedame pusvalandžiui į šaldymo kamerą.

  4. Gaminame karamelę. Keptuvėje ištirpiname 100g cukraus, maišydami supilame grietinėlę. Kada karamelės konsistencija jau pakankamai tiršta, įdedame 50g sviesto.

  5. Atšaldytą tešlą iškočiojame ir dedame į speciales tartaletės formeles (jei neturit, tiks ir keksiukų). Įdedame šiek tiek karamelės.

  6. Dedame smulkiai supjaustytus ir cinamone apvoliotus obuolius. Ant viršaus uždedame rikotą sumaišytą su kiaušinio baltymų, citrinos rūgštele, 75g

  7. Dedame į 180°C temp. orkaitę 30 minučių. Iškepus papuošiame cinamonu, uogomis ir vaisiais.

Receptą atsiuntė Rūta

Komentarai


Daugiau receptų