Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Oriniai eklerai
AUTORIUS:
Roberta
INGREDIENTAI:
125 gramai margarino
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
šiek tiek druskos
6 vienetai kiaulpienių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Plikytos tešlos gaminimas:
Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių. Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai
(jei įmušus kiaušinį palauksite 1 – 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė). Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 min. kol dailiai parunda. DĖMESIO: pirmąsias 20min, neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.

Paruoškite kremą:
Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės.
Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir. . . gardžiuokitės ! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti.
Išeina maždaug 55 vidutinio dydžio eklerai.

Oriniai eklerai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Plikytos tešlos gaminimas:
Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių. Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai
(jei įmušus kiaušinį palauksite 1 – 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė). Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 min. kol dailiai parunda. DĖMESIO: pirmąsias 20min, neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.

Paruoškite kremą:
Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės.
Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir. . . gardžiuokitės ! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti.
Išeina maždaug 55 vidutinio dydžio eklerai.

Receptą atsiuntė Roberta

Komentarai (10)


  • nida 2014-03-17 15:12

    susiruosiau produkrys,laukiu,kol kiaulpienes prazys :-D :-D :-D ok ok,supratau,kad kiausiniai,nu bet vistiek aciu,kad prajuokinot :super:


  • Jolanta Janna 2013-12-09 13:32

    Čia ko tai nesupratau "(jei įmušus kiaušinį palauksite 1 – 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė) jei įmušus kiaušinį palauksiu 1-2 min nenustojant plakti??? :aiskinu: Tai įmušus kiaušini laukt ar nenustojant plakti? :-p


  • Roberta 2011-10-25 14:43

    Aiškiai parašyta, kad klaida įvelta, koki dar klausimai kyla ;) :super:


  • lineta 2011-10-25 11:22

    norejau paklausti kiaulpienes dar sito nesu girdejusi


  • Roberta 2011-02-05 18:22

    Koki sumanūs visgi :D Akivaizdu, jog kiaušiniai, o klaida įvelta, tai reik "sumanumą" savo parodyti paiką :-D


  • Lina 2011-02-05 18:12

    vitale kaip sujuokino tai ne tas zodis:)


  • Indrute 2011-02-05 17:40

    skanaus karvutes tik kiaulpienes valgo :-D %-)


  • Roberta 2010-10-06 16:27

    Nesupratau ir aš tik db pamačiau. Kame reikalas, jau čia tikrai ne mano klaida, juk rašydama niekad kiaulpienių su kiaušiniais nesupainiočiau :-D :-|
    Čia jau gaspadine.lt manau klaidą įvėlė, tad tai ne mano, autorės klaida ;-)


  • vitalė 2010-10-06 12:07

    pardon, ale, prie sudetiniu daliu paminetos kiaulpienes- 6 vnt, tai is ju vainikeli nusipint, ar eklerus farsiruot? P.S. jei kas susigundys gamint sita skanesta, muskit 6 vnt kiausiniu, kiaulpienes palikit kitam patiekalui


  • asai 2010-10-06 11:58

    :-) pabandysim
    :-)


Daugiau receptų