Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Orkaitėje kepta kiauliena
AUTORIUS:
Vaidas
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
300 gramų kiaulienos kumpio
5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
5 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
6 valgomieji šaukštai marinato
šiek tiek prieskonių (kiaulienai)
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsos reikia tokio gabalo, kad būtų galima perpjauti į tris riekeles. Gali būti kumpis arba sprandinė (su sprandine skaniau).
Kiaulienos riekeles įpjauname iki trečdalio maždaug 5mm tarpu iš abiejų pusių.
Kiekvienos riekelės šoną apipilame po šaukštu marinato.
Viską sudedame į indą ir įtriname žolelėmis bei mėsos prieskoniais.
Mėsą apšlakstome išspaustomis citrinos sultimis.
Apšlakstome aliejumi bei pomidorų padažu.
Indą uždengiame ir paliekame parai šaltai pastovėti.
Sekančią dieną įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros, išklojame folija skardą, sudedame mėsą ir supilame inde likusį skystį.
Tuomet viską uždengiame folija ir kepame apie 30 minučių.
Patiekiame su keptomis bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis.
Kepsnį galima apšlakstyti likusiu po kepimo skysčiu.
Skanaus.

Orkaitėje kepta kiauliena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mėsos reikia tokio gabalo, kad būtų galima perpjauti į tris riekeles. Gali būti kumpis arba sprandinė (su sprandine skaniau).
Kiaulienos riekeles įpjauname iki trečdalio maždaug 5mm tarpu iš abiejų pusių.
Kiekvienos riekelės šoną apipilame po šaukštu marinato.
Viską sudedame į indą ir įtriname žolelėmis bei mėsos prieskoniais.
Mėsą apšlakstome išspaustomis citrinos sultimis.
Apšlakstome aliejumi bei pomidorų padažu.
Indą uždengiame ir paliekame parai šaltai pastovėti.
Sekančią dieną įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros, išklojame folija skardą, sudedame mėsą ir supilame inde likusį skystį.
Tuomet viską uždengiame folija ir kepame apie 30 minučių.
Patiekiame su keptomis bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis.
Kepsnį galima apšlakstyti likusiu po kepimo skysčiu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vaidas

Komentarai (4)


  • Dovile 2011-11-06 19:03

    nesuprantu, kaip cia ta mesa ipjauti, kur ipjauti???????? :galvoju:


  • Vaidas 2011-11-01 23:42

    Nieko mandro, tiesiog gal tik atrodo ;)


  • jolanta 2011-11-01 10:21

    einu bandyt.atrodo skaniai :super:


  • viktorija 2011-10-31 15:16

    reikes butynai isbandyti,labai skaniai turetu gautis :super2:


Daugiau receptų