Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Orkaitėje kepta lašiša
AUTORIUS:
Rūta
INGREDIENTAI:
3 česnakų
0.3 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti)
700 gramų lašišų
1 arbatinis šaukštelis druskos
100 gramų sviesto
0.5 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų (malti)
1 sauja žalumynų (čiobreliai, rozmarinas, petražolės)
0.5 arbatinio šaukštelio kumino (maltas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvį gerai išbalome, nuplauname, nupjauname galvą ir įtriname išspaustu česnaku, druska, pipirais, kuminu bei žalumynais.
Dedame žuvį į folija išklotą kepimo skardą, ant viršaus sudedame sviesto riekeles.
Kepame apie 30-40 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Patiekiame su mėgstamu garnyru.
Skanaus.

Orkaitėje kepta lašiša

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Žuvį gerai išbalome, nuplauname, nupjauname galvą ir įtriname išspaustu česnaku, druska, pipirais, kuminu bei žalumynais.
Dedame žuvį į folija išklotą kepimo skardą, ant viršaus sudedame sviesto riekeles.
Kepame apie 30-40 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Patiekiame su mėgstamu garnyru.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Rūta

Komentarai (4)


  • Sviestas 2019-07-15 20:16

    Kam kam.. Dėl skonio gi


  • Kari 2015-04-04 18:46

    Dėl sviesto, tai tikrai nėra būtina. Dar patariu foliją patepti šlakeliu aliejaus, kad nepriliptų. Dar paprieskoniuoti galima nutarkuota citrinos žievele. Žinoma skonio reikalas :)


  • gty 2012-01-29 17:01

    pritariu, sviesto kaip ir nereikia cia.


  • Jurate 2011-12-20 12:22

    Kam tas sviestas, lasisa riebi zuvis.


Daugiau receptų