Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Orkaitėje kepta lašiša su bazilikų ir pistacijų sviestu
AUTORIUS:
Donatas
INGREDIENTAI:
1 sauja bazilikų (šviežias)
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 sauja pistacijų
1 vienetas pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
1 kilogramas lašišų (skrosta)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
100 gramų majonezo
100 gramų sūris (tarkuotas)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paprastas, bet labai skanus receptas. Padažas ir taip skanią lašišą paverčia dar skanesne ir tiesiog tobulai dera su lašiša.
Lašišą nuvalyti, gerai įtrinti druska ir valandai palikti šaldytuve.
Tuomet visą žuvį (ir vidų, ir išorę) ištepti majonezu, ant viršaus apdėlioti svogūno griežinėliais, pomidoro riekelėmis ir apibarstyti sūriu.
Į lašišos vidų taip pat galima įdėti pjaustytų svogūnu ir pomidorų, taip žuvis taps sultingesnė ir kvapnesnė.
Skardą iškloti folija ir užlankstyti jos kraštus kad ant skardos nenutekėtų išsiskirsiančios sultys.
Kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min.
Padažui išlukštenti pistacijas ir jas pakepinti keptuvėje keletą minučių.
Sudėti į blenderį pistacijas, bazilikus, sviestą, česnakus, pagardinti druska bei pipirais, įpilti šiek tiek aliejaus ir viską sumalti.
Žuvį patiekti su ryžiais ir pistacijų sviestu.
Skanaus!

Orkaitėje kepta lašiša su bazilikų ir pistacijų sviestu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Paprastas, bet labai skanus receptas. Padažas ir taip skanią lašišą paverčia dar skanesne ir tiesiog tobulai dera su lašiša.
Lašišą nuvalyti, gerai įtrinti druska ir valandai palikti šaldytuve.
Tuomet visą žuvį (ir vidų, ir išorę) ištepti majonezu, ant viršaus apdėlioti svogūno griežinėliais, pomidoro riekelėmis ir apibarstyti sūriu.
Į lašišos vidų taip pat galima įdėti pjaustytų svogūnu ir pomidorų, taip žuvis taps sultingesnė ir kvapnesnė.
Skardą iškloti folija ir užlankstyti jos kraštus kad ant skardos nenutekėtų išsiskirsiančios sultys.
Kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min.
Padažui išlukštenti pistacijas ir jas pakepinti keptuvėje keletą minučių.
Sudėti į blenderį pistacijas, bazilikus, sviestą, česnakus, pagardinti druska bei pipirais, įpilti šiek tiek aliejaus ir viską sumalti.
Žuvį patiekti su ryžiais ir pistacijų sviestu.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Donatas

Komentarai (2)


  • Edvardas 2017-08-23 21:56

    Įpač įdomus ingredientas tarkuotas pienas, visas receptas čia apsoliutus briedas, lašišai reikia tik druskos ir pipirų, visa kita tik bereikalingos interpretacijos.


  • Beat 2015-05-19 18:16

    Zuvis skani, padaziukas nelabai


Daugiau receptų