Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Orkaitėje kepta lašiša Šventųjų Kalėdų stalui
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
šiek tiek krapų
šiek tiek medaus
1 vienetas lašišų
šiek tiek saulėgrąžų aliejaus
šiek tiek druskos (jūros)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausiai veterinarinėje vaistinėje nusipirkite veterinarinį švirkštą su storesne adata.
Paskui parduotuvėje nusipirkite šviežią lašišą. Namuose ją gerai nuplaukite, dar geriau nusausinkite ir dėkite ant saulėgrąžų aliejumi pateptu kepimo popieriumi arba folija išklotos kepimo skardos.
Paruoškite tirpalą, kuriuo prišvirkšite žuvį: paprastą vandenį pagardinkite jūros druska, šaukšteliu medaus, jei turite, ir krapų arba peletrūnų esencijos lašeliu.
Švirkštu šiuo tirpalu keliose vietose prišvirkškite lašišą ir kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą.
Žuvį išimkite, padėkite ant padėklo, leiskite kiek atvėsti, aštriu peiliu įpjaukite dalį odos ir ją atknokite.
Likusią odą aptepkite saulėgrąžų aliejumi, kad gražiai blizgėtų.
Ir viskas.
Tolesnis, dar skanesnis vaizdas jau priklauso nuo Jūsų fantazijos, nes už lietuvaitę pasaulyje niekas nemoka gražiau papuošti savo gaminto valgio...
Taip keptą lašišą galima patiekti ir karštą, ir šaltą.
Skanaus!

Orkaitėje kepta lašiša Šventųjų Kalėdų stalui

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pirmiausiai veterinarinėje vaistinėje nusipirkite veterinarinį švirkštą su storesne adata.
Paskui parduotuvėje nusipirkite šviežią lašišą. Namuose ją gerai nuplaukite, dar geriau nusausinkite ir dėkite ant saulėgrąžų aliejumi pateptu kepimo popieriumi arba folija išklotos kepimo skardos.
Paruoškite tirpalą, kuriuo prišvirkšite žuvį: paprastą vandenį pagardinkite jūros druska, šaukšteliu medaus, jei turite, ir krapų arba peletrūnų esencijos lašeliu.
Švirkštu šiuo tirpalu keliose vietose prišvirkškite lašišą ir kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą.
Žuvį išimkite, padėkite ant padėklo, leiskite kiek atvėsti, aštriu peiliu įpjaukite dalį odos ir ją atknokite.
Likusią odą aptepkite saulėgrąžų aliejumi, kad gražiai blizgėtų.
Ir viskas.
Tolesnis, dar skanesnis vaizdas jau priklauso nuo Jūsų fantazijos, nes už lietuvaitę pasaulyje niekas nemoka gražiau papuošti savo gaminto valgio...
Taip keptą lašišą galima patiekti ir karštą, ir šaltą.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (6)


  • as 2014-12-16 22:11

    druskos ir cukraus..,palaikytti per nakti ir tada galima ja ne tik kept, bet ir zalia ant sumustinio...


  • Tom 2014-12-16 20:57

    nelabai suprantu kur ir kaip ten ka ipurksti.


  • gty 2012-01-29 16:59

    lašišai tikrai jokių prieskonių nereikia, pakanka druskos. Elementaru ir tikrai skanu :super:


  • opaieuropa 2011-05-08 11:20

    na cia jau menas :-)


  • Elvyra 2010-06-27 18:21

    ar nereikia jokių prieskonių,tik druskos prišvirkšti?


  • M 2010-01-15 19:57

    mazai jau beliko lietuvaiciu kurios apskritai ka nors gamina %-)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...