Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Orkaitėje kepta lydeka
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek laurų lapų (lapeliai)
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
1 kilogramas lydekų
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvalome lydeką, įtriname prieskoniais, pagardiname druska, dedame į keptuvą su įkaitintu sviestu, užpilame grietine, sumaišyta su miltais, ir citrinos sultimis, ir kepame orkaitėje. Iškeptą žuvį sudedame į pusdubenį, užpilame tuo pačiu padažu, kuriame kepė. Tinka su bulvių koše arba raugintais kopūstais.

Orkaitėje kepta lydeka

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išvalome lydeką, įtriname prieskoniais, pagardiname druska, dedame į keptuvą su įkaitintu sviestu, užpilame grietine, sumaišyta su miltais, ir citrinos sultimis, ir kepame orkaitėje. Iškeptą žuvį sudedame į pusdubenį, užpilame tuo pačiu padažu, kuriame kepė. Tinka su bulvių koše arba raugintais kopūstais.

Komentarai (3)


  • Auksinis kardas 2013-11-03 23:10

    Labai skaniai pavyko, net nustebino. Papildomai dėjau po ranka pasitaikiusių rozmarinų, užtarkavau muškato. Miltus paėmiau pilno grūdo, rūpesnius. Grietinė buvo kiek pastovėjusi nuo nugriebiamo naminio pieno, tad padažas turėjo gilų sūrio skonį, jis labai tiko. Galima į padažą įtarkuoti fermentinį sūrį, ir gausis panašus padažo gardinimas. Verta atskirai pravirti bulvių. Kaitra 200, kepė apie pusvalandį - kol dailiai paruduoja.


  • romka 2010-11-15 18:04

    geras receptas, bet neparasyta kiek laiko kept , ir ant kiek laipsniu...


  • Egle 2010-10-15 17:23

    laaaabai skaniaia gavos %-)


Daugiau receptų