Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Orkaitėje kepta tilapija su prieskoniais
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Autorius apie receptą: Mano mėgstamiausia vakarienė – greitai paruošiama vakarienė! O tokią vakarienę labai lengvai galima pagaminti turint žuvies file, alyvuogių aliejaus ir šiek tiek Mano mėgstamiausia vakarienė – greitai paruošiama vakarienė! O tokią vakarienę labai lengvai galima pagaminti turint žuvies file, alyvuogių aliejaus ir šiek tiek prieskonių. Aš žuvies filę kepiau stiklinėje kepimo formoje, bet žuvis gali puikiai iškepti ir ant orkaitės skardos, tik prieš tai ant jos reikėtų patiesti kepimo popieriaus, kad žuvis neprisviltų. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
450 gramų tilapijos filė (atitirpinta arba šviežia)
2.5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
1.5 valgomojo šaukšto raudonosios paprikos milteliai
1 arbatinis šaukštelis svogūnų milteliai
0.666667 arbatinio šaukštelio druskos
0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
0.5 arbatinio šaukštelio džiovintas čiobrelis
0.5 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.333333 arbatinio šaukštelio česnako milteliai
0.333333 arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
2.
Nuplauname ir nusausiname žuvies filę.
3.
Viename indelyje sumaišome visus prieskonius.
4.
Kepimo indo dugną ištepame 0,5 valg. š. alyvuogių aliejaus.
5.
Vieną tilapijos filė pusę ištepame 1 valg. š. aliejaus. Tada abi tilapijos puses įtriname prieskonių mišiniu, žuvį dedame į kepimo indą ta puse, kurią ištepėte aliejumi ir viršų dar lengvai aptepame 0,5-1 valg. š. aliejaus.
6.
Tilapijos filę kepame įkaitintoje orkaitėje ~10 min, kol žuvis gražiai apskrunda ir lengvai atsignybia. Kepimo trukmė priklauso nuo filė storio. Patiekiame su mėgstamu garnyru.

Orkaitėje kepta tilapija su prieskoniais

Recepto autorius: Mano mėgstamiausia vakarienė – greitai paruošiama vakarienė! O tokią vakarienę labai lengvai galima pagaminti turint žuvies file, alyvuogių aliejaus ir šiek tiek ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

  2. Nuplauname ir nusausiname žuvies filę.

  3. Viename indelyje sumaišome visus prieskonius.

  4. Kepimo indo dugną ištepame 0,5 valg. š. alyvuogių aliejaus.

  5. Vieną tilapijos filė pusę ištepame 1 valg. š. aliejaus. Tada abi tilapijos puses įtriname prieskonių mišiniu, žuvį dedame į kepimo indą ta puse, kurią ištepėte aliejumi ir viršų dar lengvai aptepame 0,5-1 valg. š. aliejaus.

  6. Tilapijos filę kepame įkaitintoje orkaitėje ~10 min, kol žuvis gražiai apskrunda ir lengvai atsignybia. Kepimo trukmė priklauso nuo filė storio. Patiekiame su mėgstamu garnyru.

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų