Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Orkaitėje keptas vaivorykštinis upėtakis
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
3 česnakų
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti)
1 arbatinis šaukštelis rozmarino
2 valgomieji šaukštai garstyčių
1 vienetas svogūnų
900 gramų upėtakių (vaivorykštinis)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimo indui patepti)
1 arbatinis šaukštelis raudonėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvį supjaustyti lygiais gabaleliais. Odelę keliose vietose įpjauti ir aptepti padažu, sumaišytu iš garstyčių, citrinų sulčių, druskos ir prieskonių. Apibarstyti griežineliais susmulkintu česnaku. Sudėti į indą, uždengti ir mažiausiai 15 min. palaikyti šaldytuve, kad prieskoniai įsigertų į žuvį.
Į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą sudėti žiedeliais supjaustytus svogūnus, upėtakio gabalėlius, apšlakstyti likusiu padažu ir 180 C karštumo orkaitėje kepti 10-15 min.
Patiekti su biriai virtų kruopų (kvietinių, grikių ar ryžių) garnyru ir šviežių daržovių salotomis. Kas labiau mėgsta bulves, gali tiekti jas vietoj kruopų.

Pastaba. Kas 4-5 cm įpjauta orkaitėje kepamos žuvies odelė geriau įsigeria prieskoniais ir greičiau iškepa.

Orkaitėje keptas vaivorykštinis upėtakis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Žuvį supjaustyti lygiais gabaleliais. Odelę keliose vietose įpjauti ir aptepti padažu, sumaišytu iš garstyčių, citrinų sulčių, druskos ir prieskonių. Apibarstyti griežineliais susmulkintu česnaku. Sudėti į indą, uždengti ir mažiausiai 15 min. palaikyti šaldytuve, kad prieskoniai įsigertų į žuvį.
Į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą sudėti žiedeliais supjaustytus svogūnus, upėtakio gabalėlius, apšlakstyti likusiu padažu ir 180 C karštumo orkaitėje kepti 10-15 min.
Patiekti su biriai virtų kruopų (kvietinių, grikių ar ryžių) garnyru ir šviežių daržovių salotomis. Kas labiau mėgsta bulves, gali tiekti jas vietoj kruopų.

Pastaba. Kas 4-5 cm įpjauta orkaitėje kepamos žuvies odelė geriau įsigeria prieskoniais ir greičiau iškepa.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (8)


  • Toma 2017-02-04 11:33

    Česnako 3skilteles arba 3cesnakus?


  • Gxbcnf bvcb jvnv nckcj fhfhfg d 2015-09-28 22:32

    Gkg










    .vjfjfkfkgkg


  • Aušra 2015-06-19 10:07

    Puikiai! Jeu kelintą kartą kepu pagal šį receptą:)


  • wow 2014-02-06 19:44

    Super! Labai papasta greita ir labai skanu. Seima liko patenkinta. Dekui Inesai. :)


  • Rrrrr 2013-11-24 21:12

    Gaminsiu,nes turiu butent upetaki,tikiu bus super!!!!


  • booo 2013-04-05 17:02

    Puiku ir labai skanu, pabandykite tiesiog idealu. :super:


  • (anonimas) 2011-06-29 17:06

    puikus receptas! :-p


  • Pirmakurse virtuveje 2009-11-16 14:26

    Dariau su tarkuotom morkom,ir su dar keliom improvizacijom ir gavosi puikus pietus.Tiesa garnyrui labai tinka makaronai.Pabandykite tie kurie megsta pikantiska skoni ir naudinga sveikatai maista.Skanaus :-)


Daugiau receptų