Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Orkaitėje kepti viščiukų sparneliai ir blauzdelės
AUTORIUS:
Aldona
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai bazilikų (smulkintas, šviežias)
4 česnakų
1 arbatinis šaukštelis kalendrų (smulkinta, džiovinta)
2 valgomieji šaukštai kalendrų (smulkinta, šviežia)
1 kilogramas vištienos sparnelių (ir blauzdelės)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis druskos (košerinė)
šiek tiek aliejaus
2 valgomieji šaukštai sviesto (nesūdytas, ištirpintas)
2.5 valgomojo šaukšto padažo (aštrus)
0.5 valgomojo šaukšto padažo (žuvies)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą išklokite kepimo folija ir patepkite aliejumi.
Viename dubenyje sumaišykite miltus su druska ir džiovinta kalendra.
Į dubenį su miltais sudėkite viščiukų sparnelius bei blauzdeles ir apvoliojus sudėkite į paruoštą kepimo skardą.
Apšlakstykite vištieną aliejumi ir kepkite apie 45 min.
Kol višta kepa, viename dubenyje sumaišykite aštrų padažą, sviestą, žuvies padažą, susmulkintą kalendrą, česnaką, baziliką bei 3 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Gautą padažą paskaninkite košerine druska.
Iškeptą vištieną sumaišykite su pasigamintu padažu ir patiekite.
Skanaus.

Orkaitėje kepti viščiukų sparneliai ir blauzdelės

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą išklokite kepimo folija ir patepkite aliejumi.
Viename dubenyje sumaišykite miltus su druska ir džiovinta kalendra.
Į dubenį su miltais sudėkite viščiukų sparnelius bei blauzdeles ir apvoliojus sudėkite į paruoštą kepimo skardą.
Apšlakstykite vištieną aliejumi ir kepkite apie 45 min.
Kol višta kepa, viename dubenyje sumaišykite aštrų padažą, sviestą, žuvies padažą, susmulkintą kalendrą, česnaką, baziliką bei 3 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Gautą padažą paskaninkite košerine druska.
Iškeptą vištieną sumaišykite su pasigamintu padažu ir patiekite.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Aldona

Komentarai (1)


  • Lina 2015-11-28 16:40

    Na manau kad paragaut bandyciau, tsargiai..., gal but skanu.., bet kvailesnio prieskonu sudeties recepto dar nemaciau ....:)
    atsiprasau


Daugiau receptų