Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Orkaitėje troškinta kiauliena su daržovėmis
AUTORIUS:
Lijana M.
INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai morkų
1 vienetas paprikų (žalioji)
400 gramų kiaulienos
3 valgomieji šaukštai majonezo
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsos marinatui reikės:
3 šaukštų acto
2 stiklinių vandens
žiedeliais susmulkinto svogūno
kiaulienos prieskonių

Kiaulieną supjaustome gabaliukais (2 cm x 2 cm) ir marinuojame marinate per naktį.

Nuskustas bulves supjaustome griežinėliais, morkas - pailgais gabaliukais, papriką - juostelėmis. Karščiui atsparų kepimo indą patepame aliejumi ir sudedame dalį išmarinuotos mėsos kartu su svogūnais. Ant viršaus - bulves, morkas, paprikas ir vėl mėsą. Taip susluoksniuojame viską, pabarstome prieskoniais ir pašauname į orkaitę. Kepame apie pusvalandį, tuomet ištraukiame aptepame pomidorų padažu, majonezu ir vėl šauname į orkaitę kokioms 15 min. Kepti gali ir ilgiau, priklausomai nuo kaitrumo.

Orkaitėje troškinta kiauliena su daržovėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mėsos marinatui reikės:
3 šaukštų acto
2 stiklinių vandens
žiedeliais susmulkinto svogūno
kiaulienos prieskonių

Kiaulieną supjaustome gabaliukais (2 cm x 2 cm) ir marinuojame marinate per naktį.

Nuskustas bulves supjaustome griežinėliais, morkas - pailgais gabaliukais, papriką - juostelėmis. Karščiui atsparų kepimo indą patepame aliejumi ir sudedame dalį išmarinuotos mėsos kartu su svogūnais. Ant viršaus - bulves, morkas, paprikas ir vėl mėsą. Taip susluoksniuojame viską, pabarstome prieskoniais ir pašauname į orkaitę. Kepame apie pusvalandį, tuomet ištraukiame aptepame pomidorų padažu, majonezu ir vėl šauname į orkaitę kokioms 15 min. Kepti gali ir ilgiau, priklausomai nuo kaitrumo.

Receptą atsiuntė Lijana M.

Komentarai (14)


  • Virginija 2017-06-03 09:00

    Nuostabus receptas.Vaizdas liuks.


  • Tomas 2017-03-21 13:43

    cia juk tik ideja o visa kita gi galit pagal save darytis, vien logiskai pamascius troskinti acte marinuota mesa bus rugstu.. improvizuokit zmones as dariau mineralinio marinate man viskas liux gavos :) negi neturite fantazijos kiekvieno skonis skirtingas tai ir darykit pagal save.


  • Justina 2016-09-02 09:50

    Laba diena, eigu as sumarinuosiu tik kelioms valandoms ar gerai bus? :-)


  • eeee 2014-02-19 13:16

    bulves neiskepa del pamidoru padazo.jei puszales bulves gauna rugsties,jos nesumigsteja kepant.padaza reik tik tada det,kai bulves ir visas gainys pilnai issitroskines jau yra.ir tada truputi dar patroskinti..


  • Laura 2012-11-05 10:36

    Tikrai nepatariu bandyt, aš irgi kepiau pagal panašų receptą ir gavosi rūgštu bulves žalios kepiau 4 valandas vis vyliausi kad iškeps ir teko viską suvalgyti šiukšlių kibirui... :bloga:
    P.S. Jau pasimokiau bulves pirma reikia aliejumi apšlaksčius su prieskoniais ar be palaikyti ~20min. kad normaliai prie bet kokio patiekalo orkaitėje iškeptų.


  • ruta 2011-03-07 02:14

    aciu M kad perspejai. negaminsiu jokiu budu,nerizikuosiu


  • M. 2011-02-10 12:51

    Pritariu PASIPIKTINUSIAI, norėjau pagaminti skanius pietus, o vyras nevalgęs išvažiavo - kaip galima valgyt, jei maistas per rūgštus! O viską dariau pagal receptą


  • Lisa 2010-11-11 12:26

    PAsipiktinusi, gal nemoki?
    mano vyras visa lekshte per minute suvalge! labai jau jam patiko. tik as mesa ne per nakti marinavau ir savo prieskoniuose.


  • pasipiktinusi 2010-07-27 16:45

    niekAS NEKEPKIT NES nekas GAUNASI


  • Jurgita 2009-12-11 17:28

    nepakenks jei slakstysi kai jau bus viskas iskepe,rugstis neleidzia darzovems,o ypac bulvems,kokybiskai isvirt ar iskept,jos buna,kiek bevirtum ar keptum kaip puszales


Daugiau receptų