Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Orkaitėje troškinta žuvis su apelsininiu padažu
AUTORIUS:
Liveta
INGREDIENTAI:
3 česnakų
800 gramų lydekų (arba kitokia Jūsų mėgstama žuvis)
šiek tiek džiūvesėlių (malti)
1 stiklinė apelsinų sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (žuviai)
šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
šiek tiek žalumynų (smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvis nuplaunama, nupjaustomi pelekai, supjaustoma žuvis mažesniais gabaliukais, išimami kaulai ir pabarstoma druska, žuvies prieskoniais bei pipirais.
Apdoroti žuvies gabaliukai sudedami į kepimo indą ir apibarstomi džiūvėsėliais.
Apelsinų sultys sumaišomos su grietine bei smulkintais česnakais ir supilamos į kepimo indą ant žuvies.
Kiekvienas žuvies gabaliukas apdedamas sviesto riekelėmis ir viskas kepama apie 25-30 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Iškepta žuvis apibarstoma žalumynais ir patiekiama su mėgstamu padažu.
Gero apetito!

Orkaitėje troškinta žuvis su apelsininiu padažu

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Žuvis nuplaunama, nupjaustomi pelekai, supjaustoma žuvis mažesniais gabaliukais, išimami kaulai ir pabarstoma druska, žuvies prieskoniais bei pipirais.
Apdoroti žuvies gabaliukai sudedami į kepimo indą ir apibarstomi džiūvėsėliais.
Apelsinų sultys sumaišomos su grietine bei smulkintais česnakais ir supilamos į kepimo indą ant žuvies.
Kiekvienas žuvies gabaliukas apdedamas sviesto riekelėmis ir viskas kepama apie 25-30 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Iškepta žuvis apibarstoma žalumynais ir patiekiama su mėgstamu padažu.
Gero apetito!

Receptą atsiuntė Liveta

Komentarai (4)


  • ligita 2012-08-01 00:30

    gavosi labai skaniai, dekui uz puiku recepta:)


  • Tomas 2012-07-26 11:14

    Šitas labai geras :) Pirktinės sultys tiko gerai :)


  • (anonimas) 2012-07-20 23:07

    o tai sultys pirktiniai ,ar paciam reikia isspausti?


  • eli 2012-06-23 12:59

    o koki dar padaza, jei ji troskinta padaze?


Daugiau receptų