Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pakastos avietės
AUTORIUS:
Ignas
INGREDIENTAI:
900 gramų aviečių
125 gramai cukraus pudros
125 gramai cukraus
40 gramų krakmolo
30 gramų migdolų (drožlės)
5 vienetai kiaušinių (baltymai)
5 vienetai kiaušinių (tryniai)
300 gramų kvietinių miltų
1 gramas citrinos rūgšties
10 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
40 gramų pudingo (avietinis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įtarkuokite sviestą ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite 1 valandai į šaldytuvą.

Po to apvalią kepimo skardą ištepkite sviestu, tolygiai klokite į ją tešlą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 25 minučių, kol pyrago pagrindas apskrus.

Šaldytas aviates atšildykite ir gerai nuvarvinkite, kad neliktų skysčio. Tada avietes sumaišykite su krakmolu ir vaniliniu cukrumi.

Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstykite ant jo avietes ir grąžinkite pyragą į orkaitę apie 5-7 minučių (kol plaksite baltymą).

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį berkite cukrų ir nenustodami plakite, kol neliks cukraus kruopelių. Pabaigoje į baltymų masę įplakite truputį citrinų rūgties ir aviecių skonio pudingo miltelius. Baltymų masę šaukštu tolygiai sudėkite ant aviečių, ir galite šaukstu padaryti ragus.

Šokoladą užbarstykite ant baltymų sluoksnio.
Šaukite pyragą į 150 laipsnių karščio orkaitę 3-5 minutėms.

Pakastos avietės

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įtarkuokite sviestą ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite 1 valandai į šaldytuvą.

Po to apvalią kepimo skardą ištepkite sviestu, tolygiai klokite į ją tešlą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 25 minučių, kol pyrago pagrindas apskrus.

Šaldytas aviates atšildykite ir gerai nuvarvinkite, kad neliktų skysčio. Tada avietes sumaišykite su krakmolu ir vaniliniu cukrumi.

Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstykite ant jo avietes ir grąžinkite pyragą į orkaitę apie 5-7 minučių (kol plaksite baltymą).

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį berkite cukrų ir nenustodami plakite, kol neliks cukraus kruopelių. Pabaigoje į baltymų masę įplakite truputį citrinų rūgties ir aviecių skonio pudingo miltelius. Baltymų masę šaukštu tolygiai sudėkite ant aviečių, ir galite šaukstu padaryti ragus.

Šokoladą užbarstykite ant baltymų sluoksnio.
Šaukite pyragą į 150 laipsnių karščio orkaitę 3-5 minutėms.

Receptą atsiuntė Ignas

Komentarai (3)


  • Urtė 2015-02-23 13:26

    Awesome torčiukas. Gaivus, saldus, skanus!


  • Siga 2013-05-03 00:04

    bliat skanus ! :pasiduodu:


  • Nylka 2011-08-27 14:48

    SUPER! darysiu dar ir dar ir dar :myliu: :soku:


Daugiau receptų