Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Panakota su avietėmis
AUTORIUS:
Roberta
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės aviečių (arba braškių, žemuogių)
2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
0.5 vieneto vanilės (lazdelė)
250 mililitrų jogurto (natūralus)
250 mililitrų grietinėlės
2 arbatiniai šaukšteliai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jei norite lengvo burnoje tirpstančio deserto pasigardžiuoti, siūlau pasigaminti štai tokį gardumyną. Puikiai tiks, gražiai paserviruotas ir šventiniams stalui svečiams pavaišinti.

Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, suberti miltelinį cukrų, įmesti išvalytą vanilės lazdelę (arba įberti vanilinio cukraus), ir kaitinti ant nedidelės ugnies kol sušils, bet neužvirs!

Želatiną išbrinkyti ir supilti į grietinėlę ir maišyti kol visiškai ištirps.
Į masę įmaišyti jogurtą, desertą išpilstyti į apvalias formeles (arba kitokias) ir per naktį palikti šaldytuve.

Prieš tiekiant pasiruošti uogas, pertrinti su cukrumi iki vientisos masės.
Prieš tiekinat panakotą išimti iš indelių, dėti į lėkštes, šalia uogų tyrės. Estetiška puošti šokolado juostele arba tarkuotu šokoladu.

Skanaus Jums ir Jūsų svečiui !

Panakota su avietėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Jei norite lengvo burnoje tirpstančio deserto pasigardžiuoti, siūlau pasigaminti štai tokį gardumyną. Puikiai tiks, gražiai paserviruotas ir šventiniams stalui svečiams pavaišinti.

Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, suberti miltelinį cukrų, įmesti išvalytą vanilės lazdelę (arba įberti vanilinio cukraus), ir kaitinti ant nedidelės ugnies kol sušils, bet neužvirs!

Želatiną išbrinkyti ir supilti į grietinėlę ir maišyti kol visiškai ištirps.
Į masę įmaišyti jogurtą, desertą išpilstyti į apvalias formeles (arba kitokias) ir per naktį palikti šaldytuve.

Prieš tiekiant pasiruošti uogas, pertrinti su cukrumi iki vientisos masės.
Prieš tiekinat panakotą išimti iš indelių, dėti į lėkštes, šalia uogų tyrės. Estetiška puošti šokolado juostele arba tarkuotu šokoladu.

Skanaus Jums ir Jūsų svečiui !

Receptą atsiuntė Roberta

Komentarai (1)


  • Akwa 2010-09-06 22:21

    atrodo ir skamba pasakiskai skaniai :-)


Daugiau receptų