Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Paprasta Vaidos lazanija
AUTORIUS:
VaidaP
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek paprikų (prieskoniai)
šiek tiek petražolių
3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos (konservuoti, gabaliukais)
0.5 vieneto svogūnų
300 gramų kiaulės faršo
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
6 vienetai lazanijos lakštų (lakštai nevirti)
150 mililitrų vandens
40 gramų parmezano sūrio (tarkuotas)
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek raudonėlių
2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia. Dedame pomidorų piurė ir pomidorų gabalėlius. Pgal skonį pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos bei oregano prieskoniais, petražolėmis, užpilame vandenį ir viską gerai išmaišome. Masė turi išeiti ne perdaug netiršta- jei reikia įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 2 minutes.

Į gilesnį indą pilame truputį šios pasiruoštos masės ir uždedame lazanijos lakštus. Vėl dedame masę, o ant jos lakštus. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią iš faršo paruoštą masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.

Dedame jau į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 C temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus.

Paprasta Vaidos lazanija

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia. Dedame pomidorų piurė ir pomidorų gabalėlius. Pgal skonį pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos bei oregano prieskoniais, petražolėmis, užpilame vandenį ir viską gerai išmaišome. Masė turi išeiti ne perdaug netiršta- jei reikia įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 2 minutes.

Į gilesnį indą pilame truputį šios pasiruoštos masės ir uždedame lazanijos lakštus. Vėl dedame masę, o ant jos lakštus. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią iš faršo paruoštą masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.

Dedame jau į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 C temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė VaidaP

Komentarai (20)


  • Domas 2015-06-30 14:13

    :) skanaus je darysit


  • Domas 2015-06-30 14:12

    cia labai lengva lazanija man tai buvo skani http://www.receptai.lt/receptas/paprastoji-lazanija-1930


  • jurga 2014-06-12 13:22

    Reikia farsa labiau skystesni daryti kad nesigautu sausa,ant dugno yra pilama truputi to padaziuko bet be farso o jau paskui dedi lakstus ir pili farsa su sultinuku vel dedi lakstus tada suri arba mozarela ir taip sluoksniuoji ant paskutiniu pakstu vel tik sultinuko ir pries gala kepimo suri.


  • Reda 2012-08-20 12:51

    na reikes pameginti, niekad dar nedarius :-)


  • bankukena 2012-06-05 17:47

    MMM atsimenu mokyklos laikais gaudavau lazanija,reiks man pabandyti pasigaminti :super:


  • Angelė 2011-10-21 14:28

    Eisiu kept, pirmą kart tai neaišku kaip gausis:)bet labai noriu:)


  • DaidaKam 2011-08-22 09:23

    Ši lazanija NUOSTABI!!! :-)


  • jamy 2011-04-11 18:40

    reikes pabandyt ;-)


  • Irma 2010-11-29 08:43

    Patikekite si lazanija tikrai labai skani :-), bendradarbiai atspausdinau si recepta ji taip pat liko patenkinta, sake labai skanu. Dar karta kartoju LAKSTU VIRTI NEREIKIA, jei viska darysite pagal recepta tai ruosiant farsa turi atsirasti sultinio, ir kaip susluoksniuojate, tie lakstai prisigere to sultinio ir suminksteja bekepant.


  • Juste 2010-11-28 13:18

    Na bandom daryti :super:


Daugiau receptų