
šiek tiek | bazilikų |
1 | česnakų |
šiek tiek | juodųjų pipirų |
šiek tiek | paprikų (prieskoniai) |
šiek tiek | petražolių |
3 valgomieji šaukštai | pomidorų pastos (konservuoti, gabaliukais) |
0.5 vieneto | svogūnų |
300 gramų | kiaulės faršo |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
6 vienetai | lazanijos lakštų (lakštai nevirti) |
150 mililitrų | vandens |
40 gramų | parmezano sūrio (tarkuotas) |
šiek tiek | druskos |
3 valgomieji šaukštai | grietinės |
šiek tiek | raudonėlių |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų pastos |
Į gilesnį indą pilame truputį šios pasiruoštos masės ir uždedame lazanijos lakštus. Vėl dedame masę, o ant jos lakštus. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią iš faršo paruoštą masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.
Dedame jau į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 C temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus.
Paprasta Vaidos lazanija

- Bazilikas
- Česnakai, 1
- Juodieji pipirai
- Paprika, prieskoniai
- Petražolės
- Pomidorai, konservuoti, gabaliukais, 3 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, 0.5 vieneto
- Kiaulienos faršas, 300 gramų
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Lazanijos lakštai, lakštai nevirti, 6 vienetai
- Vanduo, 150 mililitrų
- Parmezano sūris, tarkuotas, 40 gramų
- Druska
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Raudonėliai
- Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia. Dedame pomidorų piurė ir pomidorų gabalėlius. Pgal skonį pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos bei oregano prieskoniais, petražolėmis, užpilame vandenį ir viską gerai išmaišome. Masė turi išeiti ne perdaug netiršta- jei reikia įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 2 minutes.
Į gilesnį indą pilame truputį šios pasiruoštos masės ir uždedame lazanijos lakštus. Vėl dedame masę, o ant jos lakštus. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią iš faršo paruoštą masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.
Dedame jau į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 C temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus.
Komentarai (21)
Gyvenime nebuvau valgiusi lazanijos.Dariau pirma karta.Tai kas gavosi visai patiko
:) skanaus je darysit
cia labai lengva lazanija man tai buvo skani http://www.receptai.lt/receptas/paprastoji-lazanija-1930
Reikia farsa labiau skystesni daryti kad nesigautu sausa,ant dugno yra pilama truputi to padaziuko bet be farso o jau paskui dedi lakstus ir pili farsa su sultinuku vel dedi lakstus tada suri arba mozarela ir taip sluoksniuoji ant paskutiniu pakstu vel tik sultinuko ir pries gala kepimo suri.
na reikes pameginti, niekad dar nedarius :-)
MMM atsimenu mokyklos laikais gaudavau lazanija,reiks man pabandyti pasigaminti :super:
Eisiu kept, pirmą kart tai neaišku kaip gausis:)bet labai noriu:)
Ši lazanija NUOSTABI!!! :-)
reikes pabandyt ;-)
Patikekite si lazanija tikrai labai skani :-), bendradarbiai atspausdinau si recepta ji taip pat liko patenkinta, sake labai skanu. Dar karta kartoju LAKSTU VIRTI NEREIKIA, jei viska darysite pagal recepta tai ruosiant farsa turi atsirasti sultinio, ir kaip susluoksniuojate, tie lakstai prisigere to sultinio ir suminksteja bekepant.