Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Paprastas aguonų pyragas
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Artėjant didžiausioms metų šventėms, artėja ir aguonų metas. Tad kodėl gi nepasidarius šventės kiek anksčiau ir neišsikepus kvapnaus ir skanaus aguonų pyrago su saldžios Artėjant didžiausioms metų šventėms, artėja ir aguonų metas. Tad kodėl gi nepasidarius šventės kiek anksčiau ir neišsikepus kvapnaus ir skanaus aguonų pyrago su saldžios grietinėlės kremu? (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai kiaušinių
150 gramų aguonų
200 gramų cukraus
100 gramų malti džiūvėsėliai
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas)
50 gramų migdolų drožlių (apytikriai, pabarstymui)
Kremui:
450 mililitrų grietinėlės (35 proc.)
250 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti per naktį. Aguonas perkošti ir kelis kartus permalti.
2.
Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti.
3.
Elektriniu plaktuvu iki šviesios masės išplakti kiaušinių trynius su cukrumi. Nuolat maišant, įberti aguonas. Tada suberti džiūvesėlius, cinamoną ir viską gerai išmaišyti.
4.
Iki putų išplakti kiaušinių baltymus ir atsargiai, dedant po šaukštą, įmaišyti į aguonų masę.
5.
Paruoštą masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min.
7.
Likus 20 min. iki pyrago kepimo pabaigos, pradėti ruošti kremą. Į puodą supilti grietinėlę ir suberti 250 g cukraus. Maišant, užvirti ir ant nedidelės kaitros ugnies virti apie 20 min., kol masė sutirštės ir pasidarys panaši į sutirštintą pieną.
8.
Iškepusį pyragą išimti iš formos, viršų subadyti mediniu pagaliuku ir aplaistyti kremu. Maždaug pusę kremo pasilikti.
9.
Likusį kremą dar šiek tiek pavirti, kol sutirštės ir pagels. Tada juo aptepti pyrago viršų pabarstyti riešutais ir palikti atvėsti. Atvėsusį kelioms valandoms padėti į šaldytuvą, kad sustingtų viršutinis kremo sluoksnis.

Paprastas aguonų pyragas

Recepto autorius: Artėjant didžiausioms metų šventėms, artėja ir aguonų metas. Tad kodėl gi nepasidarius šventės kiek anksčiau ir neišsikepus kvapnaus ir skanaus aguonų pyrago su saldžios ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Kremui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti per naktį. Aguonas perkošti ir kelis kartus permalti.

  2. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti.

  3. Elektriniu plaktuvu iki šviesios masės išplakti kiaušinių trynius su cukrumi. Nuolat maišant, įberti aguonas. Tada suberti džiūvesėlius, cinamoną ir viską gerai išmaišyti.

  4. Iki putų išplakti kiaušinių baltymus ir atsargiai, dedant po šaukštą, įmaišyti į aguonų masę.

  5. Paruoštą masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą.

  6. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min.

  7. Likus 20 min. iki pyrago kepimo pabaigos, pradėti ruošti kremą. Į puodą supilti grietinėlę ir suberti 250 g cukraus. Maišant, užvirti ir ant nedidelės kaitros ugnies virti apie 20 min., kol masė sutirštės ir pasidarys panaši į sutirštintą pieną.

  8. Iškepusį pyragą išimti iš formos, viršų subadyti mediniu pagaliuku ir aplaistyti kremu. Maždaug pusę kremo pasilikti.

  9. Likusį kremą dar šiek tiek pavirti, kol sutirštės ir pagels. Tada juo aptepti pyrago viršų pabarstyti riešutais ir palikti atvėsti. Atvėsusį kelioms valandoms padėti į šaldytuvą, kad sustingtų viršutinis kremo sluoksnis.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų