Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Paprastas alaus šašlykas
AUTORIUS:
Giedrius
INGREDIENTAI:
50 gramų citrinų
50 gramų paprikų
140 gramų svogūnų
600 gramų kiaulės prandinės
150 mililitrų alaus
15 gramų prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos sprandinę supjaustome 2-3 cm gabaliukais, kubeliais supjaustome papriką bei susmulkiname svogūną. Suberiame šašlykams skirtus prieskonius ir viską gerai išmaišome.

Ant viršaus užklojame keletą riekelių citrinos ir užpilame alumi, kad apsemtų šašlyką iki viršaus. Marinuojame ne mažiau 5 val.

Kepdami šašlyką, šlakstome tik alumi.

Paprastas alaus šašlykas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaulienos sprandinę supjaustome 2-3 cm gabaliukais, kubeliais supjaustome papriką bei susmulkiname svogūną. Suberiame šašlykams skirtus prieskonius ir viską gerai išmaišome.

Ant viršaus užklojame keletą riekelių citrinos ir užpilame alumi, kad apsemtų šašlyką iki viršaus. Marinuojame ne mažiau 5 val.

Kepdami šašlyką, šlakstome tik alumi.

Receptą atsiuntė Giedrius

Komentarai (9)


  • Almis27 ot kika8474569746 2011-08-07 21:06

    Tikiuosi neturi su kuo. Jei tikrai neturi galim abudu saslyka kepti kasdien ;)


  • la 2011-07-14 13:38

    labai skanus saslykas alu reikia sviesu rinktis o citrina isspausti jokiu budu nedeti odeles tai priduoda kartumo patikrinta super rekomenduoju :-)


  • Anna 2011-06-26 13:59

    Joninems nupirkau 2 kg mesos. 1 kg uzmarinavau su majonezu, o kita kg- pagal si recepta. Ka galiu pasakyti: = 1 kg saslyko pagal si recepta parsiveziau namo. As pavadinciau si saslyka: girtas saslykas. Marinavau apie 18 val.- gavosi labai intensyvus skonis ( marinavau taip ilgai-nes kitam saite tas pats Giedrius rase, kad geriaus. marinuoti 2-3 paras). Vienu zodziu, jei norit klasikinio saslyko- tai tikrai negaminkit pagal si recepta (tamsus alus buna virs. 4 proc. stopr.- todel jis suteikia saslykui kartumo, o ne citrina- kaip kazkas rase). Be to jis tikrai netinka vaikams. Man atrodo, si recepta pateike studentas pirmakursis, kuriam tik alus galvoj, o is maisto -tiks bet kas.


  • Pauliux 2010-10-22 13:06

    dar medaus sauksta į marinatą - po tokio maistelio ne tik norėsis mylėtis, bet norėsis iiilgggai mylėtis !!!


  • kika8474569746 2010-09-29 13:51

    ma daran ta saslyka usinori m i l e t i s :bloga:


  • Admin 2009-08-03 18:49

    Giedriau, sorry, priskyrėme. :geda: Vaizdelis tai suuuuper. :super:


  • Giedrius 2009-03-26 09:19

    admine, o kodel sis patiekaliukas nepriskirtas jokiai kategorijai? ;-)


  • Giedrius 2009-03-26 09:16

    Tai kad tos zieveles tiek tera ant tu keliu riekuciu citrinos ;) aisku, jei padauginsi citrinos visko gali buti... :-D


  • iewa-piewa 2009-03-25 18:48

    o nuo citrinos su zievele neapkarsta mesyte?nes kazkada marinavau tai ne kas gavosi,paskui suzinojau kad citrina reikia deti 1,5 val pries kepima


Daugiau receptų