Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pasakiška agurkų uogienė
AUTORIUS:
Salomeja
INGREDIENTAI:
1 kilogramas agurkų
2 vienetai citrinų (iš vienos sultis išspausti ir žievele nutarkuoti, o kita supjaustyti)
600 gramų cukraus
šiek tiek mėtų (pundelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėtos lapelius susmulkiname. Agurkus nulupame, išimame sėklas ir plonai supjaustome, arba galima tiesiog su mėsmale smulkiai sumalt, tada nereikia daug kramtyt, ypač jei senas žmogus, ar mažas vaikas valgo. Nutarkuojame citrinos žievelę, ir išspaudžiamae sultis, likusią citriną nulupame ir supjaustome mažais gabaliukais.

Viską sudedame į puodą, užberiame cukrumi ir paliekame pastovėti kelioms valandoms, kad išsiskirtų sultys.

Užviriname ir ant mažos ugnies verdame apie pusvalandį, arba tol, kol sirupas sutirštės. Sudedame į stiklainius ir laikome šaldytuve. Jei norime konservuoti žiemai, stiklainius sterilizuojame ir laikome tamsioje vėsioje vietoje. Labai skani uogienė, o ypač turėtų patikti tiems kurie labai mėgsta agurkus su cukrumi, ar medumi.

Skanaus!

Pasakiška agurkų uogienė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Agurkai, 1 kilogramas
  • Citrinos, iš vienos sultis išspausti ir žievele nutarkuoti, o kita supjaustyti, 2 vienetai
  • Cukrus, 600 gramų
  • Mėta, pundelis

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mėtos lapelius susmulkiname. Agurkus nulupame, išimame sėklas ir plonai supjaustome, arba galima tiesiog su mėsmale smulkiai sumalt, tada nereikia daug kramtyt, ypač jei senas žmogus, ar mažas vaikas valgo. Nutarkuojame citrinos žievelę, ir išspaudžiamae sultis, likusią citriną nulupame ir supjaustome mažais gabaliukais.

Viską sudedame į puodą, užberiame cukrumi ir paliekame pastovėti kelioms valandoms, kad išsiskirtų sultys.

Užviriname ir ant mažos ugnies verdame apie pusvalandį, arba tol, kol sirupas sutirštės. Sudedame į stiklainius ir laikome šaldytuve. Jei norime konservuoti žiemai, stiklainius sterilizuojame ir laikome tamsioje vėsioje vietoje. Labai skani uogienė, o ypač turėtų patikti tiems kurie labai mėgsta agurkus su cukrumi, ar medumi.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Salomeja

Komentarai (18)


  • Regina 2012-09-13 10:48

    Obuoliene su ajerais. - subtilu :). isverdamas stiprus ajeru saknu nuoviras-arbata apie 1litra. Tuomet ipilama 400 gr.cukraus, verdamas sirupas. su sirupu uzpilame supjaustytus be seklyciu ir zieveles obuolius, paliekame 12 val. po to uzverdame 5 min, isjungiame. paliekame 12 val. tada vel uzverdame 5 min., paliekame 12 val. taip3 kartus.ir i stiklainiukus. vualia ! skanaus


  • Regina Laisve 2012-09-04 12:24

    Dar vienas "cinkelis" :).Sutarkuojam 1 kg. zaliu agurku, uzpilame 0.300 gr. cukrasu, ismaisome. Palaukiame kol atsiras gausus kiekis sulciu. Per sieta nupilame, idedame cukrasu, tiek, kad gautusi tinkama sirupui virti. Isverdame sirupa. Supjaustyta moliuga kubelais uzpilame isvirtu sirupu ir paliekame 12 val. Po touzverdame, po 5 min. isjungiame ir paliekame 12 val. Po 12 val. stovejimo verdame 15 min ir vualia :) i puosnius stiklainiukus ziemai.Atgaiva sielai ir kunui - svapas, skonis, spalva ir konsistencija :) ;-)


  • Regina Laisve 2012-09-04 12:04

    Zaliu pomidoru uogiene. 1 kg. zaliu pomidoru (galima tarkuoti burokine tarka arba pjaustyti kubeliais, sublenderiuoti), 0.300 gr. cukraus, 1 citrina, 1 apelsinas (su zievelemis sutarkuojamas arba sublenderiuojamas), imbiero pagal skoni, (+- arbatinio saukstelio turi). viskas sudedama i puoda, verdama apie 15-20 min.- fantastiska! cinkeli suteikia nedaug junamas imbieras. liuks! tinka gurmanams :), ir ketinantiems jais tapti :)


  • valerija 2011-08-27 21:58

    perskaiciusi si recepta tuoj emiau daryti, man labai patiko si uogiene, net nevirtos uogienes i salgykli idejau, galima sakyti net dar skanesne nevirta.aciu uz recepta. :super:


  • Rita 2011-08-24 09:48

    :bloga: :bloga: :bloga:


  • viktorija 2011-08-23 12:12

    :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga:


  • Rita 2011-08-22 08:46

    Bandžiau šį receptą. Labai nepatiko. Gaila produktų. Dabar negaliu į agurkus žiūrėti. Teks išmesti :-p


  • (anonimas) 2011-08-21 19:44

    o su kuo ja valgyt?????? :-D


  • miko 2011-08-21 16:37

    marmalas kazkoks :bloga: :bloga: :bloga:


  • Esmeralda 2011-08-21 16:03

    Reiktu pabandyti:)Viesint Prancuzijoje,pusryciu metu,pastoviai buvome vaisinami zaliu pomidoru dzemu.Labai skanu.Gaminimo principas tas pats.Mes tik nesame priprate prie ZALIOS uogienes spalvos:)


Daugiau receptų