Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Paštetas su spanguolėmis
AUTORIUS:
Ilona
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 arbatinis šaukštelis muskato (maltas)
100 gramų spanguolių (dživintos)
1 vienetas svogūnų
300 gramų vištiena (virta arba kepta)
100 gramų vištienos kepenėlių (keptos)
2 valgomieji šaukštai antienos (taukai)
300 gramų antienos (virta arba kepta)
2 vienetai kiaušinių
1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių (malti)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištieną, antieną bei vištų kepenėles sumalame du kartus per mėsmalę.
Antienos taukus ištirpiname keptuvėje, sudedame susmulkintą svogūną ir pakepintame apie 10 minučių.
Pakepintą svogūną taip pat sumalame ir sudedame į maltą mėsą.
Tada sudedame džiūvėsėlius, atskirtus kiaušinių trynius, muskatą, druską, pipirus bei spanguoles ir gerai išmaišome.
Galiausiai įmaišome išplaktus kiaušinių baltymus ir sudedame masę į aliejumi pateptą kepimo formą.
Kepame apie 45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą paštetą ataušiname ant grotelių ir tiekiame šaltą, supjaustytą riekelėmis.
Skanaus.

Paštetas su spanguolėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištieną, antieną bei vištų kepenėles sumalame du kartus per mėsmalę.
Antienos taukus ištirpiname keptuvėje, sudedame susmulkintą svogūną ir pakepintame apie 10 minučių.
Pakepintą svogūną taip pat sumalame ir sudedame į maltą mėsą.
Tada sudedame džiūvėsėlius, atskirtus kiaušinių trynius, muskatą, druską, pipirus bei spanguoles ir gerai išmaišome.
Galiausiai įmaišome išplaktus kiaušinių baltymus ir sudedame masę į aliejumi pateptą kepimo formą.
Kepame apie 45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą paštetą ataušiname ant grotelių ir tiekiame šaltą, supjaustytą riekelėmis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Ilona

Komentarai


Daugiau receptų