Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Paukščiukai lizde
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
210 gramų miltai
150 gramų cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
300 gramų moliūgų ((piurė))
2 vienetai kiaušinių (dideli)
145 gramai saulėgrąžų aliejaus
125 gramai jogurto (Liesas natūralus )
36 vienetai saldainių (dražė, stambesni)
šiek tiek pabarstukų (širdelįės formos)
šiek tiek pabarstukų (arba aguonos)
150 gramų kokosų drožlių
1.5 valgomojo šaukšto citrinų sultys
100 gramų cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Pariruoškite kepimo formą su keksiukų formelėmis.
3. Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
4. Kitame dubenyje išplakite moliūgų piurė, kiaušinius, aliejų ir jogurtą.
5. Sumaišykite sausus ir drėgnus produktus. Nepermaišykite.
6. Paskirstykite paruoštą tešlą į keksiukų formeles.
7. Kepkite, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, bus švarus, apie 20 – 25 minutes.
8. Atvėsinkite ir patiekite.
2.
Moliūgų piurė pasigaminti labai paprasta. Moliūgą nuplaukite, supjaustykite gabalais, išimkite sėklas. Dėkite į kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Kilogramas moliūgų gabalėlių turėtų kepti apie 45 – 50 minučių. Išėmę iš orkaitės, nulupkite odelę. Moliūgą dėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės – piurė. Jei reikia, šiame etape galite įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus).
3.
Dekoruojame keksiukus pavasario šventei:
1. Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kepimo popieriumi ištiestoje skardoje 2-5 minutes pakepiname kokoso drožles – maišome kas 30 sekundžių ir atidžiai stebime, kad nesudegtų – kokoso drožlės tai sugeba padaryt labai greit.
2. Iš citrinos sulčių ir cukraus pudros susimaišome glajų – jis atliks valgomų klijų vaidmenį.
3. Pasidarome valgomus paukščiukus: prie kiekvieno dražė glajumi priklijuojame snapelius iš pabarstukų-širdelių. Pravertą snapelį padarysime iš 2 širdelių. Akis priklijuojame iš aguonų grūdelių arba smulkių apvalių pabarstukų.
4. Keksiuko vidurį šiek tiek įspaudžiame pirštais, suformuodami įdubimą, į kurį tupdysime paukščiukus. Jei kepinių viršus labai iškilęs, smailą viršūnėlę galima nupjauti. Keksiuko viršų aptepame glajumi ir apibarstome kepintomis kokoso drožlėmis. Viduryje, patepę glajumi, priklijuojame paukščiukus. O tada slepiame saugiai – mažieji, užmatę pavasariškais dekoruotus keksiukus įsigeidžia jų tuoj pat.

Paukščiukai lizde

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
    2. Pariruoškite kepimo formą su keksiukų formelėmis.
    3. Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
    4. Kitame dubenyje išplakite moliūgų piurė, kiaušinius, aliejų ir jogurtą.
    5. Sumaišykite sausus ir drėgnus produktus. Nepermaišykite.
    6. Paskirstykite paruoštą tešlą į keksiukų formeles.
    7. Kepkite, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, bus švarus, apie 20 – 25 minutes.
    8. Atvėsinkite ir patiekite.

  2. Moliūgų piurė pasigaminti labai paprasta. Moliūgą nuplaukite, supjaustykite gabalais, išimkite sėklas. Dėkite į kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Kilogramas moliūgų gabalėlių turėtų kepti apie 45 – 50 minučių. Išėmę iš orkaitės, nulupkite odelę. Moliūgą dėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės – piurė. Jei reikia, šiame etape galite įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus).

  3. Dekoruojame keksiukus pavasario šventei:
    1. Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kepimo popieriumi ištiestoje skardoje 2-5 minutes pakepiname kokoso drožles – maišome kas 30 sekundžių ir atidžiai stebime, kad nesudegtų – kokoso drožlės tai sugeba padaryt labai greit.
    2. Iš citrinos sulčių ir cukraus pudros susimaišome glajų – jis atliks valgomų klijų vaidmenį.
    3. Pasidarome valgomus paukščiukus: prie kiekvieno dražė glajumi priklijuojame snapelius iš pabarstukų-širdelių. Pravertą snapelį padarysime iš 2 širdelių. Akis priklijuojame iš aguonų grūdelių arba smulkių apvalių pabarstukų.
    4. Keksiuko vidurį šiek tiek įspaudžiame pirštais, suformuodami įdubimą, į kurį tupdysime paukščiukus. Jei kepinių viršus labai iškilęs, smailą viršūnėlę galima nupjauti. Keksiuko viršų aptepame glajumi ir apibarstome kepintomis kokoso drožlėmis. Viduryje, patepę glajumi, priklijuojame paukščiukus. O tada slepiame saugiai – mažieji, užmatę pavasariškais dekoruotus keksiukus įsigeidžia jų tuoj pat.

Receptą atsiuntė Gintarė

Komentarai


Daugiau receptų