Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
"Pavasarinė" pica
AUTORIUS:
Zita
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
0.5 valgomojo šaukšto cukraus (rudasis)
šiek tiek krapų
0.5 vieneto paprikų
500 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
320 mililitrų vandens
300 gramų dešros (vytinta Biovela)
300 gramų pieno
0.5 valgomojo šaukšto druskos
šiek tiek prieskonių (picos)
21 gramas mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Ant švaraus paviršiaus (stalviršio) persijoti miltus, įberti druską. Viduryje padaryti duobutę, į kurią supilti alyvuogių aliejų, cukrų, mieles bei šlakelį vandens, išmaišyti ir palikti 5 minutėms, kad mielės šiek tiek pakiltų.

Palaipsniui pilant vandenį sumaišyti tešlą. Pradžioje tešlą maišyti šakute, miltus imant nuo šonų į viduriuką, o kai tešla gaunasi minkomos konsistencijos išminkyti rankomis, apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie rankų.

Tešlą sudėti į indą, užkloti švariu rankšluostėliu ir padėti šiltai, kad pakiltų daugiau nei dvigubai.

Iškilusią tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti/suformuoti rankomis picos padą, palikdami nedidelį kraštelį, kad padažas ir sūris neištekėtų.

Ištepti pomidorų padažu, sudėti kitus įdaro ingredientus ir apibarstyti sūriu.
Kepti apie 20-30 minučių 180-200 laipsnių orkaitėje.

"Pavasarinė" pica

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ant švaraus paviršiaus (stalviršio) persijoti miltus, įberti druską. Viduryje padaryti duobutę, į kurią supilti alyvuogių aliejų, cukrų, mieles bei šlakelį vandens, išmaišyti ir palikti 5 minutėms, kad mielės šiek tiek pakiltų.

Palaipsniui pilant vandenį sumaišyti tešlą. Pradžioje tešlą maišyti šakute, miltus imant nuo šonų į viduriuką, o kai tešla gaunasi minkomos konsistencijos išminkyti rankomis, apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie rankų.

Tešlą sudėti į indą, užkloti švariu rankšluostėliu ir padėti šiltai, kad pakiltų daugiau nei dvigubai.

Iškilusią tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti/suformuoti rankomis picos padą, palikdami nedidelį kraštelį, kad padažas ir sūris neištekėtų.

Ištepti pomidorų padažu, sudėti kitus įdaro ingredientus ir apibarstyti sūriu.
Kepti apie 20-30 minučių 180-200 laipsnių orkaitėje.

Receptą atsiuntė Zita

Komentarai


Daugiau receptų