Autorius apie receptą:
Ši košė labai pasitarnauja kuomet atsibosta visi kiti patiekalai ir tiesiog norisi ko nors labai paprasto. Košei paruošti galite naudoti įvairias mėgstamas kruopas, maišyti 2,
Ši košė labai pasitarnauja kuomet atsibosta visi kiti patiekalai ir tiesiog norisi ko nors labai paprasto. Košei paruošti galite naudoti įvairias mėgstamas kruopas, maišyti 2, 3, 4 ar 5 grūdines kultūras.
(...daugiau)(...mažiau)Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 mililitrų
žirnių
(geltoni, džiovinti, skelti)
200 mililitrų
perlinių kruopų
70 gramų
šaltai rūkyta šoninė
1 vienetas
svogūnų
(vidutinio dydžio)
1 sauja
petražolių
(susmulkintos)
šiek tiek
druskos
šiek tiek
malti juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žirnius ir perlines kruopas suberiame į vieną dubenį, užpilame 800 ml vandens, paliekame brinkti per naktį ar bent kelias valandas prieš virimą. Išbrinkintas kruopas greičiau išvirsite.
2.
Išbrinkusias kruopas nukošiame per sietelį ir perliejame šaltu vandeniu. Sudedame į puodą, kuriame virsite, užpilame tiek vandens, kad virš kruopų būtų maždaug 3 cm. Kruopas verdame, kol jos suminkštėja, apie 40-45 min, priklausomai nuo to, kiek ilgai brinkinote kruopas prieš virimą. Jei brinkinote keletą valandų, tuomet reikės pavirti ilgiau. Nuo kruopų vis nugriebiame susidariusias putas ir pamaišome košę.
3.
Mažais gabalėliais susmulkiname šoninę ir svogūną, dedame į įkaitintą keptuvę, apkepiname ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda, pabaigoje kepimo sudedame petražoles, pakepiname keletą minučių, pagardiname druska, pipirais.
4.
Padažą įmaišome į išvirusią košę. Jei reikia, dar įberiame druskos ir pipirų. Skanaus!
Recepto autorius:
Ši košė labai pasitarnauja kuomet atsibosta visi kiti patiekalai ir tiesiog norisi ko nors labai paprasto. Košei paruošti galite naudoti įvairias mėgstamas kruopas, maišyti 2,
Recepto autorius:
Ši košė labai pasitarnauja kuomet atsibosta visi kiti patiekalai ir tiesiog norisi ko nors labai paprasto. Košei paruošti galite naudoti įvairias mėgstamas kruopas, maišyti 2, 3, 4 ar 5 grūdines kultūras.
(
...daugiau...mažiau
)
Liucija
Akcijos:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Žirnius ir perlines kruopas suberiame į vieną dubenį, užpilame 800 ml vandens, paliekame brinkti per naktį ar bent kelias valandas prieš virimą. Išbrinkintas kruopas greičiau išvirsite.
Išbrinkusias kruopas nukošiame per sietelį ir perliejame šaltu vandeniu. Sudedame į puodą, kuriame virsite, užpilame tiek vandens, kad virš kruopų būtų maždaug 3 cm. Kruopas verdame, kol jos suminkštėja, apie 40-45 min, priklausomai nuo to, kiek ilgai brinkinote kruopas prieš virimą. Jei brinkinote keletą valandų, tuomet reikės pavirti ilgiau. Nuo kruopų vis nugriebiame susidariusias putas ir pamaišome košę.
Mažais gabalėliais susmulkiname šoninę ir svogūną, dedame į įkaitintą keptuvę, apkepiname ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda, pabaigoje kepimo sudedame petražoles, pakepiname keletą minučių, pagardiname druska, pipirais.
Padažą įmaišome į išvirusią košę. Jei reikia, dar įberiame druskos ir pipirų. Skanaus!
Komentarai