Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pica
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
300 gramų kvietinių miltų
0.8 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
20 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tai karštas patiekalas, gaminamas iš mielinės trapios ar pusiau trapios tešlos. Kepama karštoje orkaitėje apie 20 min., kol tešlos kraštai atstoja nuo indo sienelių.

Mielinė tešla: 300 g miltų, nepilna stiklinė pieno, 20 g mielių, 2 šaukštai aliejaus, truputis druskos, cukraus.
Mielės ištrinamos su cukrumi, trupučiu šilto pieno ir palaikomos šiltai, kad pakiltų. Iš miltų, pieno, mielių užmaišoma tešla. Ji gerai išminkoma, kad neliptų prie rankų, įpilama aliejaus, dar kiek paminkoma. Pridengta drobule, tešla antrą sykį pakildinama. Dvigubai padidėjus jos tūriui, tešla iškočiojama apvalia forma, plonu sluoksniu. Ant tešlos apskritimo dedamas įdaras.

Trapi tešla: 400 g miltų, 200 g margarino, 4 virtų kiaušinių tryniai, 5 šaukštai vandens, truputį druskos.
Miltai ir margarinas sukapojami peiliu, sudedami ištrinti kiaušinių tryniai, vanduo, druska. Išminkyta tešla palaikoma šaltai, vėliau iškočiojama. Kepimo indas ar mentelė ištepamas aliejumi, jame dedamas iškočiotas plonas tešlos apskritimas, o ant tešlos sudedamas įdaras.

Įdarai gali būti Jūsų fantazijos vaisius. Paprastai tešla ištepiama šiek tiek aliejaus, tuomet pomidorų padažu. Ant viršaus dedamas saliamis pjaustytas griežinėliais, šiek tiek pjaustyto rauginto agurko, pomidorų griežinėlių, jalapeno (aštrumui), rūkyto kumpio ir kt. Ant viršaus dedamas tarkuotas sūris. Kepama orkaitėje kol pilnai išsilydys sūris.

Pica

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tai karštas patiekalas, gaminamas iš mielinės trapios ar pusiau trapios tešlos. Kepama karštoje orkaitėje apie 20 min., kol tešlos kraštai atstoja nuo indo sienelių.

Mielinė tešla: 300 g miltų, nepilna stiklinė pieno, 20 g mielių, 2 šaukštai aliejaus, truputis druskos, cukraus.
Mielės ištrinamos su cukrumi, trupučiu šilto pieno ir palaikomos šiltai, kad pakiltų. Iš miltų, pieno, mielių užmaišoma tešla. Ji gerai išminkoma, kad neliptų prie rankų, įpilama aliejaus, dar kiek paminkoma. Pridengta drobule, tešla antrą sykį pakildinama. Dvigubai padidėjus jos tūriui, tešla iškočiojama apvalia forma, plonu sluoksniu. Ant tešlos apskritimo dedamas įdaras.

Trapi tešla: 400 g miltų, 200 g margarino, 4 virtų kiaušinių tryniai, 5 šaukštai vandens, truputį druskos.
Miltai ir margarinas sukapojami peiliu, sudedami ištrinti kiaušinių tryniai, vanduo, druska. Išminkyta tešla palaikoma šaltai, vėliau iškočiojama. Kepimo indas ar mentelė ištepamas aliejumi, jame dedamas iškočiotas plonas tešlos apskritimas, o ant tešlos sudedamas įdaras.

Įdarai gali būti Jūsų fantazijos vaisius. Paprastai tešla ištepiama šiek tiek aliejaus, tuomet pomidorų padažu. Ant viršaus dedamas saliamis pjaustytas griežinėliais, šiek tiek pjaustyto rauginto agurko, pomidorų griežinėlių, jalapeno (aštrumui), rūkyto kumpio ir kt. Ant viršaus dedamas tarkuotas sūris. Kepama orkaitėje kol pilnai išsilydys sūris.

Gairės: Orkaitėje

Komentarai (6)


  • Raimuha 2011-05-05 20:02

    Tikrai neestetiska pica , deciau pro dantis tokia , nebent jei buciau dvi paras nevalges


  • picu megeja 2010-11-27 16:02

    as taip pat sutinku su kika :ok:


  • Urte 2010-10-29 11:05

    :-* :s
    sutinku.


  • cukrus 2010-06-23 22:30

    turetu buti skanu ;-)


  • liu 2010-04-23 20:58

    sutinku su kika. :taip:


  • kika 2010-04-23 19:45

    nenoriu izeisti recepto autoriaus bet patariu pabandyti uzminkyti tesla be pieno o su vandeniu ir nedeti kiausiniu nes tikroji picos tesla yra tik is siu ingridientu: miltai mieles vanduo ziupsnelis druskos ir cukrus mieliu istrynimui . tesla kildinti saldytuve taip buna traskesne. nekocioti bet pdaryti paploti rankomis ;-)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...