Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pica „Metų laikai“
AUTORIUS:
Anira
INGREDIENTAI:
32 vienetai alyvuogių (juodosios ir žaliosios)
8 vienetai artišokų (šerdys, konservuotos aliejuje)
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
450 gramų pomidorų pastos (švieži/konservuoti)
4 vienetai kiaulienos kumpio (rūkytas, juostelės)
5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
115 gramų pievagrybių
šiek tiek druskos
šiek tiek raudonėlių (džiovinti, malti)
350 gramų mocarelos sūrio (supjaustytas kubeliais)
4 vienetai picos papločių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į keptuvę įpylusios du šaukštus aliejaus apkepinkite plonai supjaustytus pievagrybius ir susmulkintą česnaką.
Iš paruoštos tešlos iškočiokite keturis po 25-30 cm skersmens papločius arba naudokite pirktinius picos papločius.
Papločius sudėkite į riebalais išteptą skardą, ištepkite pertrintais pomidorais ir pabarstykite mocarelos sūriu.
Vieną ketvirtadalį papločio apdėliokite grybais, antrą – kubeliais pjaustytu kumpiu, trečią – alyvuogių puselėmis, o paskutiniąją – smulkintomis artišokų šerdimis (vietoje artišokų galite dėti kitų daržovių).
Picą pabarstykite raudonėliais, druska, pipirais, apšlakstykite likusiu aliejumi ir kepkite apie 15-20 min. iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusią picą iškart patiekite.
Skanaus.

Pica „Metų laikai“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į keptuvę įpylusios du šaukštus aliejaus apkepinkite plonai supjaustytus pievagrybius ir susmulkintą česnaką.
Iš paruoštos tešlos iškočiokite keturis po 25-30 cm skersmens papločius arba naudokite pirktinius picos papločius.
Papločius sudėkite į riebalais išteptą skardą, ištepkite pertrintais pomidorais ir pabarstykite mocarelos sūriu.
Vieną ketvirtadalį papločio apdėliokite grybais, antrą – kubeliais pjaustytu kumpiu, trečią – alyvuogių puselėmis, o paskutiniąją – smulkintomis artišokų šerdimis (vietoje artišokų galite dėti kitų daržovių).
Picą pabarstykite raudonėliais, druska, pipirais, apšlakstykite likusiu aliejumi ir kepkite apie 15-20 min. iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusią picą iškart patiekite.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Anira

Komentarai


Daugiau receptų