Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Picos paplotėlis su varške
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 vienetas kiaušinių
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek pomidorų padažo
400 gramų varškės
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dvi pakuotes varškės ištrinkite su kiaušiniu ir žiupsneliu druskos. Įberkite kelis šaukštus miltų, įpilkite šaukštą aliejaus ir suminkykite tešlą (ji turi būti minkšta). Dėkite ją į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą ir, pirštais stumdydama į šonus, suformuokite ploną paplotį. Plonai aptepkite pomidorų padažu. Picai gardinti tinka tiek švieži, tiek džiovinti smulkinti žalumynai: petražolės, krapai, bazilikai, raudonėliai, čiobreliai, kmynai. Jei mėgstate aštriai, galite ją apibarstyti aitriąja paprika, smulkintu česnaku ar pagardinti keliais marinuotais pipirais. Aštrumo picai suteiks ir baltasis padažas su šviežiai tarkuotais krienais. Picai naudokite sunokusius pomidorus - kepant ne taip sukietės paplotis. Nepatingėkite juos nuplikyti, nulupti, išimti sėklytes.
Kad pica būtų sultingesnė, prieš pašaudami ją į orkaitę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi (tačiau tai gali picą pasotinti). Pagaminę paplotėlį, dėkite norimą garnyrą ir kepkite orkaitėje.

Picos paplotėlis su varške

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Dvi pakuotes varškės ištrinkite su kiaušiniu ir žiupsneliu druskos. Įberkite kelis šaukštus miltų, įpilkite šaukštą aliejaus ir suminkykite tešlą (ji turi būti minkšta). Dėkite ją į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą ir, pirštais stumdydama į šonus, suformuokite ploną paplotį. Plonai aptepkite pomidorų padažu. Picai gardinti tinka tiek švieži, tiek džiovinti smulkinti žalumynai: petražolės, krapai, bazilikai, raudonėliai, čiobreliai, kmynai. Jei mėgstate aštriai, galite ją apibarstyti aitriąja paprika, smulkintu česnaku ar pagardinti keliais marinuotais pipirais. Aštrumo picai suteiks ir baltasis padažas su šviežiai tarkuotais krienais. Picai naudokite sunokusius pomidorus - kepant ne taip sukietės paplotis. Nepatingėkite juos nuplikyti, nulupti, išimti sėklytes.
Kad pica būtų sultingesnė, prieš pašaudami ją į orkaitę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi (tačiau tai gali picą pasotinti). Pagaminę paplotėlį, dėkite norimą garnyrą ir kepkite orkaitėje.

Komentarai (4)


  • vejai 2012-06-21 18:56

    nesamone kazkokia, joks paplotels nesigauna, kaip buvo kose taip ir liko iskepus


  • ema 2012-04-21 17:55

    labai skani pica tik nežinojau kiek laiko ir kokioje temperatūroje kepti :-) :-(


  • geta 2010-10-22 18:40

    Man tai patinka :"ir kepkite orkaitėje"... Kelių laipsnių temperatūra turi orkaitėje būti??? Kiek laiko kepti??? Bent apytinkriai parašytų


  • neisyte 2010-06-23 22:39

    skanu turetu buti ;-)


Daugiau receptų