Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Picos paplotis (padas)
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
225 gramai kvietinių miltų
150 mililitrų vandens
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
30 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenėlį įpilkite 150 ml nekaršto vandens, įberkite 0,5 šaukštelio cukraus ir maišykite, kol jis ištirps.
Įberkite šaukštelį mielių ir suplakite.
Indą už denkite ir pastatykite šiltoje vietoje, kad masė suputotų.
Į kitą dubenį suberkite 225 g miltų, 0,5 šaukštelio druskos, įdėkite 30 g sviesto ir gerai ištrinkite.
Masę dėkite ant pjaustymo lentelės, jos viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite paruoštą mielių mišinį ir maišykite, kol gausite elastingą, nelipnią tešlą.
Dėkite ją į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šiltoje vietoje, kol masė maždaug padvigubės.
Prieš formuodami paplotį, padėkite tešlą ant kieto paviršiaus, pastuksenkite kumščiu, kad išeitų oro burbuliukai.
Dabar galite dėti garnyrą ir kepti picą.

Picos paplotis (padas)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į dubenėlį įpilkite 150 ml nekaršto vandens, įberkite 0,5 šaukštelio cukraus ir maišykite, kol jis ištirps.
Įberkite šaukštelį mielių ir suplakite.
Indą už denkite ir pastatykite šiltoje vietoje, kad masė suputotų.
Į kitą dubenį suberkite 225 g miltų, 0,5 šaukštelio druskos, įdėkite 30 g sviesto ir gerai ištrinkite.
Masę dėkite ant pjaustymo lentelės, jos viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite paruoštą mielių mišinį ir maišykite, kol gausite elastingą, nelipnią tešlą.
Dėkite ją į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šiltoje vietoje, kol masė maždaug padvigubės.
Prieš formuodami paplotį, padėkite tešlą ant kieto paviršiaus, pastuksenkite kumščiu, kad išeitų oro burbuliukai.
Dabar galite dėti garnyrą ir kepti picą.

Komentarai (32)


  • vardenis 2014-04-12 18:57

    Nelabai išėjo :( O kokios turi būti mielės?? :$ :! :| :> :\ :/ :<


  • (anonimas) 2013-02-23 20:19

    Daug paprastesni žinau: 100ml silto vandens, 100ml silto pieno, 1 saukstelis sausu mieliu ir miltu 2-3stiklines, po ziupsneli cukraus ir druskos. Vandeni, piena, cukru, druska ir mieles sumaisyti, tada maisant berti miltus ir minkyti tesla. Isminkyta tesla deti 1val i saldytuva. Iseina 4 picos.


  • Fainuolė 2013-02-04 09:12

    Labai skaniai išėjo, jei tešla per lipni dar miltų,jei nelipni dar vandens. Išėjo labai fainai. :-*


  • killer 2012-06-01 18:16

    zodziu nesamone :-D


  • Katke 2011-12-22 17:56

    nesamone gaunas, tik viens padas isejo. kazkaip nesirisa man cia receptas.


  • Aurelija 2011-11-03 15:07

    O mielės turi būti sausos, ar ne?


  • petras 54 2011-11-03 09:28

    %-) :bloga: :-(


  • tresne 2011-01-21 18:23

    8-| :-D :-) :-( ;-) :-p


  • Chuligane 2010-10-26 19:54

    kai sudedi miltus druska ir sviesta as juos gegai sumynkau kad ganasi toki gruduliukai ir poto suputojusias mieles ipilu . Kad tesla butu ne lipni idekit daugiau miltu bet neperdauginkit . ;-) ;-) ;-)


  • dainius 2010-09-09 16:05

    nezinau as kai idejau i miltus druska ir sviesta nezinojau ka daryt nes. galetu buti aiskiau parasyti
    %-) %-) :-( :-(


Daugiau receptų