Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pievagrybių pyragas
AUTORIUS:
Sandra
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 valgomasis šaukštas miltai
250 gramų miltai
125 gramai sviesto
3 valgomieji šaukštai sviesto
2 vienetai kiaušinių (tryniai)
šiek tiek druskos
750 gramų pievagrybių
50 gramų svogūnų (supjaustyti kubeliais)
6 valgomieji šaukštai vynas (baltasis)
0.125 litro sultinio (mėsos)
0.125 litro grietinės
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek rozmarino
100 gramų kiaulienos (šoninės griežinėliai)
4 valgomieji šaukštai sūris (tarkuotas "Žementalis")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš 250 g miltų, 125 g sviesto, 1 trynio, 1/4 šaukštelio druskos ir dviejų šaukštų vandens suminkyti tamprią tešlą.
2.
Grybus nuvalyti, supjaustyti ir 2 minutes pakepinti su 3 šaukštais sviesto. Perdėti į dubenėlį.
3.
Į keptuvę, kurioje kepė grybai, dėti svogūnus. Kai jie apkeps, įberti šaukštą miltų, supilti vyną, sultinį ir daugiau nei pusę grietinės. Išmaišyti, užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Pasūdyti ir supilti trynį, sumaišytą su likusia grietine.
4.
Tešlą suminkyti, iškočioti ir perdėti į kepimo formą. Ištempti kraštus ir keliose vietose subadyti šakute.
5.
Tešlą apdėti šonine, sukrėsti grybus ir užpilti padažu. Pyragą pašauti į orkaitę, po 15 minučių apibarstyti sūriu.

Pievagrybių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Iš 250 g miltų, 125 g sviesto, 1 trynio, 1/4 šaukštelio druskos ir dviejų šaukštų vandens suminkyti tamprią tešlą.

  2. Grybus nuvalyti, supjaustyti ir 2 minutes pakepinti su 3 šaukštais sviesto. Perdėti į dubenėlį.

  3. Į keptuvę, kurioje kepė grybai, dėti svogūnus. Kai jie apkeps, įberti šaukštą miltų, supilti vyną, sultinį ir daugiau nei pusę grietinės. Išmaišyti, užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Pasūdyti ir supilti trynį, sumaišytą su likusia grietine.

  4. Tešlą suminkyti, iškočioti ir perdėti į kepimo formą. Ištempti kraštus ir keliose vietose subadyti šakute.

  5. Tešlą apdėti šonine, sukrėsti grybus ir užpilti padažu. Pyragą pašauti į orkaitę, po 15 minučių apibarstyti sūriu.

Receptą atsiuntė Sandra

Komentarai


Daugiau receptų