Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Plekšnė sidro padaže
AUTORIUS:
Aurelija
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių
1 vienetas svogūnų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
250 gramų pievagrybių
1 stiklinė grietinėlės
šiek tiek druskos
30 gramų sviesto
1 vienetas plekšnių (filė)
1 stiklinė sidro
PARUOŠIMO BŪDAS:
Plekšnės filė pabarstyti druska bei pipirais, sudėti į kepimo skardą, užpilti sidru, ištirpintu sviestu ir pakepti apie 10 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą filė išimti iš kepimo skardos, o kepimo skardoje likusį skystį išpilti.
Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinti susmulkintą svogūną bei supjaustytus pievagrybius.
Tuomet supilti į keptuvę grietinėlę, įberti prieskonių ir maišant pakaitinti keletą min.
Gautu padažu užpilti į švarią kepimo skardą įdėtą apkeptą plekšnės filė ir viską pakepti dar apie 5 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą filė sudėkite į lėkštę, apibarstykite petražolėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus.

Plekšnė sidro padaže

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Plekšnės filė pabarstyti druska bei pipirais, sudėti į kepimo skardą, užpilti sidru, ištirpintu sviestu ir pakepti apie 10 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą filė išimti iš kepimo skardos, o kepimo skardoje likusį skystį išpilti.
Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinti susmulkintą svogūną bei supjaustytus pievagrybius.
Tuomet supilti į keptuvę grietinėlę, įberti prieskonių ir maišant pakaitinti keletą min.
Gautu padažu užpilti į švarią kepimo skardą įdėtą apkeptą plekšnės filė ir viską pakepti dar apie 5 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą filė sudėkite į lėkštę, apibarstykite petražolėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Aurelija

Komentarai


Daugiau receptų