Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Plekšnės filė su plutele
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas plekšnių ( filė)
200 gramų krekerių
0.3 vieneto citrinų
150 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Krekerius susmulkinti iki trupinių. Tai padaryti įdėjus krekerius į polietileninį užspaudžiamą maišą, traiškant su kočėlu. Arba įdėjus į smulkintuvą.
2.
Išlydyti sviestą. Kiek pravėsusį supilti į krekerių trupinių masę. Gerai išmaišyti.
3.
Plekšnės filė gabaliukus apibarstyti druska, pipirais, išspausti truputį citrinos sulčių.
4.
Kepimo indą iškloti sviestiniu popieriumi. Ant jo sudėti paruoštus plekšnės kepsnelius. Ant kiekvieno plekšnės gabalėlio dėti krekerių masę, švelniai paspausti, kad priliptų.
Kepti iki ~ 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Priklausomai nuo žuvies storio.
5.
Patiekti su mėgstamu garnyru, daržovėmis.

Plekšnės filė su plutele

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Krekerius susmulkinti iki trupinių. Tai padaryti įdėjus krekerius į polietileninį užspaudžiamą maišą, traiškant su kočėlu. Arba įdėjus į smulkintuvą.

  2. Išlydyti sviestą. Kiek pravėsusį supilti į krekerių trupinių masę. Gerai išmaišyti.

  3. Plekšnės filė gabaliukus apibarstyti druska, pipirais, išspausti truputį citrinos sulčių.

  4. Kepimo indą iškloti sviestiniu popieriumi. Ant jo sudėti paruoštus plekšnės kepsnelius. Ant kiekvieno plekšnės gabalėlio dėti krekerių masę, švelniai paspausti, kad priliptų.
    Kepti iki ~ 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Priklausomai nuo žuvies storio.

  5. Patiekti su mėgstamu garnyru, daržovėmis.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė

Komentarai


Daugiau receptų