Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Plėšomos bandelės su aguonomis
AUTORIUS:
Ieva
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 lapai sluoksniuotos tešlos
1 stiklinė pieno
0.5 stiklinės aguonų
4 valgomieji šaukštai cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlą, jei šaldyta, palikti atitirpti, uždengus švariu rankšluostėliu, kad nedžiūtų.
2.
Aguonas užmerkti šiltame piene, kol atitirps tešla. Vėliau skystį nupilti ir aguonas išmaišyti su cukrumi. Pieno neišpilkite, jį panaudosite bandelių aptepimui.
3.
Tešlą iškočioti ir gausiai aptepti aguonų mase. Susukti į volelius ir supjaustyti 3 - 4 cm storio griežinėliais.
4.
Skardą apkloti kepimo popieriumi ir vieną šalia kitos išdėlioti riekeles. Aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu.
5.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 minučių, iki bandelių paviršius paruduos. Skanaus!

Plėšomos bandelės su aguonomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Aptepimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Tešlą, jei šaldyta, palikti atitirpti, uždengus švariu rankšluostėliu, kad nedžiūtų.

  2. Aguonas užmerkti šiltame piene, kol atitirps tešla. Vėliau skystį nupilti ir aguonas išmaišyti su cukrumi. Pieno neišpilkite, jį panaudosite bandelių aptepimui.

  3. Tešlą iškočioti ir gausiai aptepti aguonų mase. Susukti į volelius ir supjaustyti 3 - 4 cm storio griežinėliais.

  4. Skardą apkloti kepimo popieriumi ir vieną šalia kitos išdėlioti riekeles. Aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu.

  5. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 minučių, iki bandelių paviršius paruduos. Skanaus!

Receptą atsiuntė Ieva

Komentarai


Daugiau receptų