Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Plikyti sausainiai
AUTORIUS:
Valentina
Porcijų skaičius: 60
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 60
350 mililitrų pieno
70 gramų sviesto
120 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
170 gramų miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pieną ir sviestą pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol pienas įkais, o sviestas ištirps.
2.
Dubenyje sumaišykite cukrų ir miltus.
3.
Įberkite cukraus - miltų mišinį į karštą pieną ir toliau kaitinkite, įmuškite kiaušinius, bei nuolat maišykite mediniu šaukštu, kol tešla atšoks nuo kraštų ir susiformuos į gabalą.
4.
Nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite (5-10 minučių).
5.
Dėkite tešlą į konditerinį maišelį, ant kepimo popieriaus išklotų skardų išspauskite sausainius.
6.
Kepkite įkaitintoje iki 200ºC orkaitėje (180ºC orkaitėje su ventiliatoriumi) apie 20 minučių, kol sausainiai pakils ir pagels. Skanaus!

Plikyti sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 60
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pieną ir sviestą pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol pienas įkais, o sviestas ištirps.

  2. Dubenyje sumaišykite cukrų ir miltus.

  3. Įberkite cukraus - miltų mišinį į karštą pieną ir toliau kaitinkite, įmuškite kiaušinius, bei nuolat maišykite mediniu šaukštu, kol tešla atšoks nuo kraštų ir susiformuos į gabalą.

  4. Nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite (5-10 minučių).

  5. Dėkite tešlą į konditerinį maišelį, ant kepimo popieriaus išklotų skardų išspauskite sausainius.

  6. Kepkite įkaitintoje iki 200ºC orkaitėje (180ºC orkaitėje su ventiliatoriumi) apie 20 minučių, kol sausainiai pakils ir pagels. Skanaus!

Receptą atsiuntė Valentina

Komentarai (8)


  • nebaigtas receptas 2016-10-17 22:54

    Vien is kiausiniu, cukraus, sviesto ir pieno plikyt sausainiu niekaip nepagaminsi.
    Kitas dalykas miltai ingredientuose neminimi ir kazkaip stebuklingai jie isdyksta recepte. Tai kiek ju deti ir lieka neaisku.
    Ir paskutinis pastebejimas ka daryti su kiausiniais? Ingredientuose jie minimi bet recepte pamirsti?
    Jei jau rasot receptus tai bent rasykit issipagirioja.


  • nijolė 2016-10-16 17:48

    Nesupratau kiek miltų dėti?lr kaip
    jie pakils be kepimo miltelių?


  • Gabijaaaaaaaaaaaa 2016-10-11 08:29

    Cool nice skanu


  • indre 2016-07-21 13:55

    geriausi ir skaniausiai plikyti sausainiai pagal Beatos receptą


  • Dovile 2016-03-16 18:24

    O kiek miltu?na tikrai ir kur kiausinius deti....


  • jurate 2016-03-13 17:38

    man labai skanus


  • Aneta 2016-02-21 21:48

    Nėra miltų kiekio.


  • as 2016-01-16 20:13

    labai neaiskus receptas.Nei kiek miltu nei kada kiausinius deti


Daugiau receptų