Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Plikytos tešlos pyragaičiai
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus pudros
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremui:
200 g varškės
1 stiklinės cukraus
200 g grietinėlės
vanilinio cukraus

Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome. Nuolat bemaišant ir nenukeliant nuo ugnies įberiame miltus. Kaitinam tol, kol tešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo. Tada jį atvėsiname ir mušame po vieną kiaušinį. Paruošta tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo.
Skardą išklojame sviestinio popieriumi ir ant jo išspaudžiame su specialiu švirkštu norimos formos plikytus pyragaičius. Kepame gana aukštoje temperatūroje (200- 250 C) apie 15- 20 min. Iškepusius atvėsiname.
Bekepant pyragaičiams, paruošiame kremą: varškę ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakame ir į ją sudedame ištrintą varškę ir dar kartą viską gerai išplakame mikseriu. Šio kremo su švirkštu įspaudžiame į pyragaičių vidų ir patiekiame. Skanaus!

Plikytos tešlos pyragaičiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kremui:
200 g varškės
1 stiklinės cukraus
200 g grietinėlės
vanilinio cukraus

Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome. Nuolat bemaišant ir nenukeliant nuo ugnies įberiame miltus. Kaitinam tol, kol tešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo. Tada jį atvėsiname ir mušame po vieną kiaušinį. Paruošta tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo.
Skardą išklojame sviestinio popieriumi ir ant jo išspaudžiame su specialiu švirkštu norimos formos plikytus pyragaičius. Kepame gana aukštoje temperatūroje (200- 250 C) apie 15- 20 min. Iškepusius atvėsiname.
Bekepant pyragaičiams, paruošiame kremą: varškę ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakame ir į ją sudedame ištrintą varškę ir dar kartą viską gerai išplakame mikseriu. Šio kremo su švirkštu įspaudžiame į pyragaičių vidų ir patiekiame. Skanaus!

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (2)


  • aurelija 2016-01-12 22:23

    nesamone kazkokia niekas nesigavo


  • Rita 2012-05-10 22:31

    Jau labai seniai kepu siuos pyragaicius. Namiskiai net gimtadieniams vietoj torto pageidauja :-) Tik as kremui naudoju saldzius 100g varskes surelius arba dabar atsiradusia desertine varske. Taip paprasciau, nes tik issuki su isplakta grietinele ir viskas! Mes megstame surelius su razinomis :) As dar pyragaicius apglaistau. Glaistui naudoju lydyta sokolada, apibarstau kokoso drozlemis. Galima naudoti ir kitokius konditerinius glaistus, nes pyragaiciams truksta saldumo be to ir graziau atrodo. Labai skanu ir greita! Isbandyti verta! :super:


Daugiau receptų