Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Plonapadė pica „Margarita“
AUTORIUS:
Sigita
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (lapeliai)
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1.75 stiklinės kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
6 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
šiek tiek druskos
0.5 arbatinio šaukštelio druskos ((tešlai))
2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus (augalinis)
1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos)
0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių
0.75 stiklinės pomidorų pastos
šiek tiek mocarelos sūrio (tarkuotas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Picos papločiui sumaišykite nedideliame dubenėlyje vandenį, aliejų, mieles ir cukrų.
Įmaišykite miltus bei druską ir suformuokite vientisos tešlos kamuolį.
Dėkite tešlą į dubenį, uždenkite ir palikite 24 val.
Kitą dieną ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite plonai tešlą.
Dėkite iškočiotus tešlos blynus ant miltais pabarstytų kepimo skardų, pabadykite šakute ir apkepkite apie 4 min. 240 laipsnių temperatūroje.
Padažui įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir 1 min. pakepinkite susmulkintą česnaką.
Tuomet sudėkite pomidorų pastą, raudonėlį, druską bei pipirus ir pakaitinkite apie 15-20 min., kol masė sutirštėja.
Apkeptus picos papločius aptepkite pasigamintu padažu, apibarstykite mocarela sūriu ir kepkite apie 5 min. 250 laipsnių temperatūroje.
Ant iškeptų picų dėkite baziliko lapelius ir skanaukite.
Skanaus.

Plonapadė pica „Margarita“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Picos papločiui sumaišykite nedideliame dubenėlyje vandenį, aliejų, mieles ir cukrų.
Įmaišykite miltus bei druską ir suformuokite vientisos tešlos kamuolį.
Dėkite tešlą į dubenį, uždenkite ir palikite 24 val.
Kitą dieną ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite plonai tešlą.
Dėkite iškočiotus tešlos blynus ant miltais pabarstytų kepimo skardų, pabadykite šakute ir apkepkite apie 4 min. 240 laipsnių temperatūroje.
Padažui įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir 1 min. pakepinkite susmulkintą česnaką.
Tuomet sudėkite pomidorų pastą, raudonėlį, druską bei pipirus ir pakaitinkite apie 15-20 min., kol masė sutirštėja.
Apkeptus picos papločius aptepkite pasigamintu padažu, apibarstykite mocarela sūriu ir kepkite apie 5 min. 250 laipsnių temperatūroje.
Ant iškeptų picų dėkite baziliko lapelius ir skanaukite.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Sigita

Komentarai (2)


  • Modestas 2012-02-27 15:02

    Nu pirma karta kai dariau truputiti padege picos padas :-D bet kai antra karta dariau tai isejo ziauriai skaniai :super: :super: :super: :super:


  • Lina 2012-01-15 15:50

    Kiek žinau, tai kildint reikia storapades ;) Na, bet šio recepto nebandžiau, tai nežinau, gal ir plonapadė gausis :)


Daugiau receptų