Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Plovas su kiauliena
AUTORIUS:
Jūratė
INGREDIENTAI:
5 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
3 vienetai laurų lapų (lapai)
3 vienetai morkų
500 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulienos
šiek tiek kiaulienos (sultinys užpylimui)
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos (tiršta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
4 - 6 porcijos.

Apkepam supjaustytą kiaulieną, kad gerai apskrustų, dedam susmulkintus svoguną, česnaką, kubeliais supjaustytas morkas.
Viską patroškinam, pagardinam druska bei pipirais ir sudedam į molinį indą.
Į tą pačią keptuvę dedam ryžius, pakepinam, supilam pomidorų pastą, viską kartu pakepinam ir supilam į apkeptą mėsytę. Užpilam sultiniu, kad viską apsemtų, paragaujam ir jei trūksta druskos, įdedam pagal skonį. Jei kam patinka, galima dėt aštrųjį pipirą. Uždengiam dangtį, šaunam į orkaitę maždaug 45 minutėms.
Skanaus!

Plovas su kiauliena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

4 - 6 porcijos.

Apkepam supjaustytą kiaulieną, kad gerai apskrustų, dedam susmulkintus svoguną, česnaką, kubeliais supjaustytas morkas.
Viską patroškinam, pagardinam druska bei pipirais ir sudedam į molinį indą.
Į tą pačią keptuvę dedam ryžius, pakepinam, supilam pomidorų pastą, viską kartu pakepinam ir supilam į apkeptą mėsytę. Užpilam sultiniu, kad viską apsemtų, paragaujam ir jei trūksta druskos, įdedam pagal skonį. Jei kam patinka, galima dėt aštrųjį pipirą. Uždengiam dangtį, šaunam į orkaitę maždaug 45 minutėms.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Jūratė

Komentarai (33)


  • auksuole 2015-09-27 12:01

    Blamba vakar prie hamleto uzkrimtau zajabys buvo net prezidente acistojus plojo blat


  • vanda 2015-09-15 12:25

    Pabandykit su aviena.daug skaniau.nors siaip as avienos nemegstu.


  • Lina 2015-09-14 14:03

    Aš irgi panašiai darau: apkepu kebeliais pjaustytą mėsą, įdedu tarkuotų morkų,(mums taip skaniau), druskos, prieskonių dar pakepinu. Žodžiu mėsa turi būti minkšta. Kartais dedu pomidorų pastos. Bet skanu ir be jos. Tada ant šito morkų ir mėsytės mišinuko dedu ryžius (žalius). Užpilu verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir virš ryžių trejetas pirštų apsentų. Užengiu dangčiu ir į orkaitę. 160 temp. apie 40 min.


  • Aras 2014-12-14 16:56

    Ryžius aš išplaunu penkis kartus šaltu vandeniu ir palieku valandai išmirkti iki jų dėjimo į plovą.Išvirus zirvakui, išėmu čili pipirą ir česnaką, sudedu su kiaurasamčiu ryžius ir išlyginu paviršių, įspaudžiu į viršutinį sluoksnį nautodus virimui, česnaką ir čili.Uždengiu ir ant lėtos ugnies brandinu.Prieš pabaigą dedu razinas ir raugerškį.Ir visų prieskonių tik druska ir kuminas(zira).


  • Aras 2014-12-14 16:51

    Čia ryžių košė su kiauliena ir TOMATŲ pasta.Ne orkaitėje ruošiamas plovas, o kazane.Jeigu jo nėra, tai bent jau kitokiame storasieniame puode.Įkaitini kazaną, tada įpili aliejaus, kai jis užkaista ir skleidžia baltą dūmelį, tada pradedu kepinti svogūnus.Jiems apkepus, dedame mėsą apkepinimui, po apkepimo mėsos, dedame morkas, supjaustytas šiaudeliais.Kai viskas apkepa, atsargiai viską užpilame šaltu vandeniu, įdedame česnako galvą ir čili pipirą.Verdame vadinamą "zirvaką" ant lėtos ugnies.


  • gerulizz 2014-10-05 14:59

    Fainas toks ploviukas gavosi, tik gal orkaitės temperatūros nepataikiau, anūkėlis sakė ryžiai fu, kieti kaip akmenukai, bet ką jis pyplys išmano...


  • Dia 2011-10-03 18:26

    Gaminu si patiekaliuka, tikiuosi bus gardu. :super:


  • aline 2011-09-11 14:41

    Sveikos. O kaip ryziai, virti? Ne? %-)


  • Indre 2011-09-06 19:20

    jau orkaiteje ziuresim kas ten gausis ...tikiosi bus skanu..is anksto dekui... :-) :-) :-) :-) :mmm:


  • )))) 2011-07-22 23:03

    Pomidoru pasta-viskas šituo pasakyta. Čia ne plovas.


Daugiau receptų