Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pomidorinė sriuba su cukinija ir ryžiais
AUTORIUS:
Jūratė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 litrai sultinio
8 vienetai pomidorų pastos
80 gramų morkų
80 gramų cukinijos
60 gramų ryžių
4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
1 valgomasis šaukštas sviesto
2 skiltelės česnakų
1 arbatinis šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
1 žiupsnelis džiovintų bazilikų
1 vienetas bazilikų
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirti vištienos ar jautienos sultinį.
2.
Morkas supjaustyti kubeliais, o blanširuotus pomidorus galima bet kaip (kepant jie vis tiek ištyžta), po to apkepti keptuvėje ant sviesto. Įberti druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, arbatinį šaukštelį sausos saldžios paprikos ir pagardinti 3 - 4 valg. šaukštais pomidorų padažo. Pakepinti 3 min. Patarimas! Dėl spalvos ir skonio paskutinę kepimo minutę įberti žiupsnelį cukraus!
3.
Iš verdančio sultinio išimti mėsą ir į jį supilti tik ką pagamintą pomidorų tyrę su morkomis. Sudėti praplautus ryžius, o po 15 min. ir griežinėliais pjaustytą cukiniją. Cukiniją virti labai trumpai, apie 3 min. Ir pabaigai skonį pagerinti svieste pakepintu česnaku ir žiupsneliu džiovinto bei šakele šviežio baziliko. Ugnį išjungti ir sriubą palikti pastovėti 15 min.

Sriubą valgyti su grietine. Dėl pilnos palaimos siūlau paskrudinti ir baltos duonos skrebutį!

Skanaus!

Pomidorinė sriuba su cukinija ir ryžiais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Išvirti vištienos ar jautienos sultinį.

  2. Morkas supjaustyti kubeliais, o blanširuotus pomidorus galima bet kaip (kepant jie vis tiek ištyžta), po to apkepti keptuvėje ant sviesto. Įberti druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, arbatinį šaukštelį sausos saldžios paprikos ir pagardinti 3 - 4 valg. šaukštais pomidorų padažo. Pakepinti 3 min. Patarimas! Dėl spalvos ir skonio paskutinę kepimo minutę įberti žiupsnelį cukraus!

  3. Iš verdančio sultinio išimti mėsą ir į jį supilti tik ką pagamintą pomidorų tyrę su morkomis. Sudėti praplautus ryžius, o po 15 min. ir griežinėliais pjaustytą cukiniją. Cukiniją virti labai trumpai, apie 3 min. Ir pabaigai skonį pagerinti svieste pakepintu česnaku ir žiupsneliu džiovinto bei šakele šviežio baziliko. Ugnį išjungti ir sriubą palikti pastovėti 15 min.

    Sriubą valgyti su grietine. Dėl pilnos palaimos siūlau paskrudinti ir baltos duonos skrebutį!

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jūratė

Komentarai


Daugiau receptų