Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pomidorų ir baklažanų sriuba
AUTORIUS:
Brigita
INGREDIENTAI:
2 vienetai baklažanų (dideli)
šiek tiek bazilikų
4 česnakų
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (džiovinti)
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai pomidorų pastos (dideli)
1 vienetas svogūnų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
60 mililitrų grietinėlės (15 proc. riebumo)
100 gramų feta sūrio
šiek tiek druskos
1 litras sulčių (daržovių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pomidorus ir baklažanus supjaustyti kubeliais. Daržoves sumaišyti su aliejumi ir prieskoniais. Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių.
Pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką keptuvėje ant sviesto ar aliejaus (~5 min.).
Nuo kepintų daržovių nulupti odą. Į puodą sudėti daržoves, kepintus svogūnus ir česnakus, supilti sultinį, pridėti prieskonių ir virti apie 20 minučių.
Supilkite grietinėlę, pavirkite dar apie 3-4 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
Supilsčius į lėkštes pridėkite smulkinto feta sūrio.

Pomidorų ir baklažanų sriuba

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pomidorus ir baklažanus supjaustyti kubeliais. Daržoves sumaišyti su aliejumi ir prieskoniais. Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių.
Pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką keptuvėje ant sviesto ar aliejaus (~5 min.).
Nuo kepintų daržovių nulupti odą. Į puodą sudėti daržoves, kepintus svogūnus ir česnakus, supilti sultinį, pridėti prieskonių ir virti apie 20 minučių.
Supilkite grietinėlę, pavirkite dar apie 3-4 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
Supilsčius į lėkštes pridėkite smulkinto feta sūrio.

Receptą atsiuntė Brigita

Komentarai


Daugiau receptų