Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Prancūziška svogūnų sriuba
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
500 gramų svogūnų
5 vienetai batono (riekelės)
750 mililitrų vandens
3 valgomieji šaukštai pieno (tarkuotas)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūnai supjaustomi žiedais ir su puse nurodyto sviesto truputį pakepinami, po to papipirinami, praskiedžiami mėsos sultiniu, 15 min. pavirinami ir pasūdomi. Likusiame svieste apkepinamos batono riekelės. Sriuba išpilstoma į ugniai atsparaus stiklo dubenėlius, į juos sudedamos apkepintos ir storai tarkuotu sūriu apibarstytos batono riekelės. Dubenėliai su sriuba įstatomi į orkaitę ir užkepami.

Prancūziška svogūnų sriuba

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Svogūnai supjaustomi žiedais ir su puse nurodyto sviesto truputį pakepinami, po to papipirinami, praskiedžiami mėsos sultiniu, 15 min. pavirinami ir pasūdomi. Likusiame svieste apkepinamos batono riekelės. Sriuba išpilstoma į ugniai atsparaus stiklo dubenėlius, į juos sudedamos apkepintos ir storai tarkuotu sūriu apibarstytos batono riekelės. Dubenėliai su sriuba įstatomi į orkaitę ir užkepami.

Komentarai (15)


  • Kulinarui 2015-02-28 02:21

    Kai bulka paskrudinta, tai ar lietuviška, ar francūziška, ne toks jau baisus skirtumas bent jau man :)


  • . 2015-02-28 02:19

    O kuo receptuose galima pakeisti vyną, nes daug receptų su juo, o aš jo nemėgstu ir nevartoju, tai tikrai nepirksiu vien tam, kad kelis šaukštus į sriubą įpilt :/


  • Kulinaras 2012-06-10 23:26

    Batonas tikrai neatstos prancūziškos baguette .


  • Kristina 2010-07-23 16:13

    viskas ciki tik reikia kruopstumo ir kantrybes, labai skanu, kita kart kaip darysiu tai nufotkinsiu:)
    %-)


  • Gurmane 2010-05-07 22:24

    Visiskai sutinku su gerbiamu Frozzenn, puikus receptas ir tikrai geresnis negu auksciau paskelbtas, labai vertinu gera skoni, sitas receptas atitinka abu:) Dekui


  • frozzenn 2010-02-20 14:08

    Taigi idedu padoru recepta, seimos ir draugu ne karta ivertinta labai teigiamai.
    15 g sviesto
    2 valg. saukstai alyvu aliejaus
    4 dideli svogunai
    2-4 cesnako skilteles
    1 arbat. saukstelis cukraus
    0,5 arbat saukstelio dziovinto ciobrelio
    2 valg. saukstai miltu
    125 ml balto vyno
    2 litrai vistienos arba jautienos sultinio
    2 valg saukstai brendzio (cia pagal nuotaika)
    pranc batonas, skrudintas ir itrintas cesnaku, emmental suris

    dabar taip: jamam keptuve, dedam sviesta, alieju ir pjaustytus svogunus. kepam 10-12 min. tada dedam cesnaka, cukru, ciobreli ir kepam ant nedideles ugnies 30 min. imaisom miltus. tada viska i puoda, supilam sultini, vyna ir ant nedideles ugnies verdam 45 minutes. jei naudojam supilam brendi.
    Toliau siaip reiktu supilstyt sriuba i molinius indelius, ded ant virsaus skrudinta ir cesnaku itrinta bulka, apibarstyt suriu ir kist i orkaite. bet tada nepatogu valgyt ta plaukiojancia bulka sriuboj. Kitas variantas yra pranc. batono riekeles su suriu atskirai orkaitej pakepint ir patiekti ant atskiros lekstutes prie sriubos.
    Receptas ne karta isbandytas, tikrai geras. ir taip, tikrai svogunus kepam puse valandos.


  • Jolė 2010-02-19 18:58

    Labai, labai skani sriuba . Viriau, patiko. Rekomenduoju : bravo:


  • Jolė 2010-02-19 18:56

    daugeliui žodis "Prancūzija" siejasi su vynu arba varlėmis. O jei prancūzai sakytų, kad į lietuviška kopūstienė būtinai turi būti su cepelinais :-D ?


  • sexy 2009-11-28 00:45

    Protinguoliai jus cia visi. Tai atsiuskite receptai sia svetain savo ir ziuresim. O dabar tik kalbat..


  • frozzenn 2009-11-10 13:11

    ne vynas cia kaltas sitam recepte is viso.
    1. vyno cia truputu reikia
    2. Brendzio laso taip pat
    3. Pagrindinis dalykas yra tas kad svogunus reikia kepti apie 30min. po to reikia virti dar kazkur 45 min. Tada ir gausit tikra skoni.
    p.s. Daiva , tikra prancuziska svogunu sriuba gaminama su vynu. Paryziuj buvau kokius 6 kartus, Taip pat didesne dali prancuzijos esu ismaises. Mano megstamiausia atostogu salis :)


Daugiau receptų