Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Prancūziškai orkaitėje keptas triušis
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
10 gramų cukraus
30 gramų česnakų
1 gramas juodųjų pipirų (malti)
120 gramų morkų
12 vienetų pomidorų pastos (nedideli)
1 vienetas svogūnų (mėlynieji)
1500 gramų triušienos (triušis)
50 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų druskos
10 gramų prieskonių (provanso žolelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Triušį sukarpykite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis (gaunamos šešios porcijos, jei valgytojų mažiau, kitus gabalus galima užšaldyti).
Triušio gabalus pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
Į aukštesniais kraštais karščiui atsparų indą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, svogūnus, neluptas česnakų skilteles, triušienos gabalus, aplink išdėliokite pomidorus, apibarstykite džiovintomis provanso žolelėmis (galite sočiai apibarstyti šviežių petražolių, kalendų, rozmarinų, bazilikų lapeliais) ir cukrumi.
Dar kartą apšlakstykite aliejumi ir kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min., karts nuo karto apverčiant triušio gabalėlius.
Patiekite inde, kuriame kepė.
Garnyras nebūtinas, nes du pomidorai vienam žmogui per akis, o su prancūzišku batonu net ir per sotu.
Skanaus.

Prancūziškai orkaitėje keptas triušis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Triušį sukarpykite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis (gaunamos šešios porcijos, jei valgytojų mažiau, kitus gabalus galima užšaldyti).
Triušio gabalus pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
Į aukštesniais kraštais karščiui atsparų indą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, svogūnus, neluptas česnakų skilteles, triušienos gabalus, aplink išdėliokite pomidorus, apibarstykite džiovintomis provanso žolelėmis (galite sočiai apibarstyti šviežių petražolių, kalendų, rozmarinų, bazilikų lapeliais) ir cukrumi.
Dar kartą apšlakstykite aliejumi ir kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min., karts nuo karto apverčiant triušio gabalėlius.
Patiekite inde, kuriame kepė.
Garnyras nebūtinas, nes du pomidorai vienam žmogui per akis, o su prancūzišku batonu net ir per sotu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (13)


  • Andžela 2013-10-26 19:56

    Cesnakas gerai parašyta,neluptas,jis duoda kitokį poskoni


  • Ausra 2013-04-30 20:45

    Labai skaniai gavosi! Tik morku, svogunu, ir pomidoru dejau daugiau (tiesa vysniniu). Barsciau svieziais perazolemis ir krapais. Uzteko saujales. Ir kepiau apie 180 laipsniu 1 val. Ir atidengus apie 10 min. %-)


  • petriukas 2012-03-21 17:03

    Triusio neturejau tai issikepiau namine kate :super: :-D


  • as 2011-12-27 22:51

    LABAI SKANU NELUPTI CESNAKAI,PIRMA PABANDYKIT, LABAI SKANU.


  • Lulu 2011-09-21 18:13

    50 min kepiau uzdaram inde, dar 1 val atviram, cukraus pamirsau, cesnaku neturejau, bet isejo gut ;)


  • PIL 2011-09-11 18:35

    150 laipsnių ir 50 min :) Ar jūs kada nors ką nors kepėte? :-D


  • ]p 2010-12-23 16:19

    :-p %-) :-) ;-) :bloga: :super:


  • greta 2010-07-23 16:16

    Reikes pameginti ;-) panasiai darydavau ir puikiai gaudavosi, bet sitas receptas mane lb sudomino %-)


  • kristina 2010-05-24 17:30

    taip cia gerai parasyta deda ir neluptas..


  • Ramas 2009-10-04 15:32

    tik 150 laipsniu orkaiteje, nemazai? :-(


Daugiau receptų