Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Prašmatnus tinginys su zefyrais
AUTORIUS:
Milda
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
125 gramai sviesto
300 gramų šokoladas (juodas)
3 valgomieji šaukštai klevų sirupas (nebūtina)
200 gramų sausainių
2 valgomieji šaukštai brendžio
100 gramų zefyrų
Glajui:
100 gramų šokoladas
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
300 g šokolado ir 125 g sviesti ištirpinti garų vonelėje. Tada sudėti klevų sirupą, brendį ir išmaišyti iki vientisos masės.
2.
Sausainius sulaužyti mažais gabaliukais ir sumaišyti su supjaustytais zefyrais.
3.
Į formą (galima įkloti maistinę plėvelę, kad lengviau išsiimtų desertas) sudėti sausainius su zefyrais, supilti šokolado masę, pamaišyti ir padėti į šaldytuvą sustingti (1,5 - 2 val.)
4.
Baigiant stingti tinginiui, išimti jį iš formos ir aplieti sviesto ir šokolado mase (sumaišyti ir ištirpinti glajui skirtus komponentus).

Prašmatnus tinginys su zefyrais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Glajui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. 300 g šokolado ir 125 g sviesti ištirpinti garų vonelėje. Tada sudėti klevų sirupą, brendį ir išmaišyti iki vientisos masės.

  2. Sausainius sulaužyti mažais gabaliukais ir sumaišyti su supjaustytais zefyrais.

  3. Į formą (galima įkloti maistinę plėvelę, kad lengviau išsiimtų desertas) sudėti sausainius su zefyrais, supilti šokolado masę, pamaišyti ir padėti į šaldytuvą sustingti (1,5 - 2 val.)

  4. Baigiant stingti tinginiui, išimti jį iš formos ir aplieti sviesto ir šokolado mase (sumaišyti ir ištirpinti glajui skirtus komponentus).

Receptą atsiuntė Milda

Komentarai


Daugiau receptų