Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas
AUTORIUS:
Vita
INGREDIENTAI:
1 vienetas avokadų
1 vienetas citrinų
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1.5 vieneto greipfruktų
400 gramų lašišų (filė)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 vieneto batono (Prancūziškas)
30 mililitrų brendžio
1 litras aliejaus (augalinis, „ikrų“ gamybai)
šiek tiek prieskonių ("Santa Maria" česnakiniai pipirai)
šiek tiek baltųjų pipirų ("Santa Maria")
2 arbatiniai šaukšteliai želatinos
1 valgomasis šaukštas kaparėlių
šiek tiek citrinpipirių ("Santa Maria")
1 sauja gražgarsčių
1 arbatinis šaukštelis prieskonių picai
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išspaudžiame citrinos ir greipfruto sultis. Greipfrutų sultyse užmerkiame želatiną „ikrams“. Lašišą supjaustome smulkiais kubeliais. Pusę citrinos ir 50 ml greipfrutų sulčių supilame į lašišą, sūdome, dedame 0,5 šaukštelio cukraus, citrininius pipirus, picos prieskonių (bazilikas, mairūnas, raudonėlis), smulkintus kaparėlius, pusę brendžio, šaukštą alyvuogių aliejaus. Viską išmaišome.
Likusias citrinų ir greipfrutų sultys sumaišome, sūdome, dedame cukrų, baltuosius pipirus, ištirpintą želatiną. Želė temperatūra turi būti 40–42 laipsniai. Ją supilame į plastikinį padažui skirtą indelį su snapeliu ir lašiname į plokščią indą su atšaldytu aliejumi. Taip gaunami apvalūs želė lašeliai – „ikrai“. Dedame į šaldytuvą atvėsti, vėliau nukošiame, apsausiname.
Avokadą supjaustome griežinėliais. Palaistome šlakeliu citrinų sulčių, citrininiais ir česnakiniais pipirais.
Į lėkštę dedame saujelę gražgarsčių, ant viršaus – kulinarinio žiedo pagalba formuojame užkandį. Dedame sluoksnį lašišos, tada skiltelėmis avokadą, vėl sluoksnis lašišos. Viršų ir aplink apdedame greipfrutų ikrais, puošiame pipirinių daigeliais, begonijų žiedlapiais.
Patiekimui prancūzišką batoną supjaustome, patepame alyvuogių aliejumi, pabarstom picos prieskoniais ir pakepiname orkaitėje.
Skanaus!

Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išspaudžiame citrinos ir greipfruto sultis. Greipfrutų sultyse užmerkiame želatiną „ikrams“. Lašišą supjaustome smulkiais kubeliais. Pusę citrinos ir 50 ml greipfrutų sulčių supilame į lašišą, sūdome, dedame 0,5 šaukštelio cukraus, citrininius pipirus, picos prieskonių (bazilikas, mairūnas, raudonėlis), smulkintus kaparėlius, pusę brendžio, šaukštą alyvuogių aliejaus. Viską išmaišome.
Likusias citrinų ir greipfrutų sultys sumaišome, sūdome, dedame cukrų, baltuosius pipirus, ištirpintą želatiną. Želė temperatūra turi būti 40–42 laipsniai. Ją supilame į plastikinį padažui skirtą indelį su snapeliu ir lašiname į plokščią indą su atšaldytu aliejumi. Taip gaunami apvalūs želė lašeliai – „ikrai“. Dedame į šaldytuvą atvėsti, vėliau nukošiame, apsausiname.
Avokadą supjaustome griežinėliais. Palaistome šlakeliu citrinų sulčių, citrininiais ir česnakiniais pipirais.
Į lėkštę dedame saujelę gražgarsčių, ant viršaus – kulinarinio žiedo pagalba formuojame užkandį. Dedame sluoksnį lašišos, tada skiltelėmis avokadą, vėl sluoksnis lašišos. Viršų ir aplink apdedame greipfrutų ikrais, puošiame pipirinių daigeliais, begonijų žiedlapiais.
Patiekimui prancūzišką batoną supjaustome, patepame alyvuogių aliejumi, pabarstom picos prieskoniais ir pakepiname orkaitėje.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Vita
Gairės: Užkandžiai

Komentarai


Daugiau receptų