Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Purus citrininis pyragas
AUTORIUS:
Milda
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros (papuošimui)
100 gramų cukraus
30 gramų krakmolo
2 vienetai kiaušinių (dideli)
150 gramų kvietinių miltų
80 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto (minkštas)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (su šafranu)
1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (sutarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nusprendžiau pasidalinti puikiu receptuku, kurį netikėtai aptikau. ;) Pyragas gavosi TIKRAI nuostabus. ;)

Minkštą sviestą su cukrumi, žiupsneliu druskos ir nutarkuotos citrinos žievele išplakti mikseriui iki vientisos purios balsvos masės (užtruks apie 4-5min.). Tada mušti po viena kiaušinį ir plakti (su mikseriu apie 1 min.). Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir krakmolu ir pro sietelį įsijoti į sviesto masę. Atsargiai šluotele maišyti, vis įpilant pieno bei 3 šaukštelius citrinos sulčių. Gautą masę sukrėsti į kepimo skardelę, išlyginti ir pašauti į įkaitintą 180 °C orkaitę ~ 25 min, kol gražiai parus. Dar šiltą subadyti dantų krapštuku ir sulaistyti 5 šaukšteliais citrinos sulčių. Leisti atvėsti ir tik tada papuošti pasidarytu cukraus pudros ir citrinos sulčių mišiniu.
Skanaus ;) Patartina užsigerti pienu !!! ;D

Purus citrininis pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nusprendžiau pasidalinti puikiu receptuku, kurį netikėtai aptikau. ;) Pyragas gavosi TIKRAI nuostabus. ;)

Minkštą sviestą su cukrumi, žiupsneliu druskos ir nutarkuotos citrinos žievele išplakti mikseriui iki vientisos purios balsvos masės (užtruks apie 4-5min.). Tada mušti po viena kiaušinį ir plakti (su mikseriu apie 1 min.). Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir krakmolu ir pro sietelį įsijoti į sviesto masę. Atsargiai šluotele maišyti, vis įpilant pieno bei 3 šaukštelius citrinos sulčių. Gautą masę sukrėsti į kepimo skardelę, išlyginti ir pašauti į įkaitintą 180 °C orkaitę ~ 25 min, kol gražiai parus. Dar šiltą subadyti dantų krapštuku ir sulaistyti 5 šaukšteliais citrinos sulčių. Leisti atvėsti ir tik tada papuošti pasidarytu cukraus pudros ir citrinos sulčių mišiniu.
Skanaus ;) Patartina užsigerti pienu !!! ;D

Receptą atsiuntė Milda

Komentarai


Daugiau receptų