Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Purus citrininis pyragas
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus pudros
100 gramų cukraus
30 gramų krakmolo
2 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
50 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą išplakti su cukrumi, žiupsneliu druskos, tarkuota citrinos žievele iki purumo. Įmušti po vieną kiaušinį ir gerai išplakti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais bei krakmolu. Miltų mišinį išsijoti į paruoštą masę. Atsargiai maišant supilti pieną ir 3 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių. Paruoštą tešlą supilti į riebalais pateptą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškeptą pyragą ištraukti iš orkaitės, subadyti mediniu smeigtuku ir sulaistyti 5 arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių. Atvėsusį aptepti glaistu. Skanaus!

Pastaba. Ruošiant glaistą reikia sumaišyti išsijotą cukraus pudrą su šlakeliu citrinos sulčių iki vientisos masės.

Purus citrininis pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sviestą išplakti su cukrumi, žiupsneliu druskos, tarkuota citrinos žievele iki purumo. Įmušti po vieną kiaušinį ir gerai išplakti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais bei krakmolu. Miltų mišinį išsijoti į paruoštą masę. Atsargiai maišant supilti pieną ir 3 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių. Paruoštą tešlą supilti į riebalais pateptą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškeptą pyragą ištraukti iš orkaitės, subadyti mediniu smeigtuku ir sulaistyti 5 arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių. Atvėsusį aptepti glaistu. Skanaus!

Pastaba. Ruošiant glaistą reikia sumaišyti išsijotą cukraus pudrą su šlakeliu citrinos sulčių iki vientisos masės.

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (3)


  • Violeta 2018-06-03 17:39

    Labai ačiū už receptą pirma kartą kepiau šį pyragą ir puikiai gavosi:) labai skanus ir purus:)


  • Jurgita 2013-04-24 08:43

    Na nezinau kokio skystumo pas jus gavosi.. Na miltu neperdauginkite, nes nebeliks to purumo


  • anakatas 2013-04-23 20:31

    Ar tesla ir turi buti tokia skysta? :)


Daugiau receptų