Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Purus citrininis pyragas
AUTORIUS:
Irina
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų (išspausta)
šiek tiek citrinų (žievelė)
150 gramų cukraus
4 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių
200 gramų džiūvesėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tryniai su cukrumi ištrinami iki purios masės.
Sudedami stambiai sutarkuoti obuoliai, suberiami išsijoti džiūvėsėliai, tarkuota citrinos žievelė bei išspaudžiamos citrinos sultys.
Atsargiai įmaišomi plakti kiaušinių baltymai.
Tešla supilama į sviestu išteptą kepimo formą ir kepama apie 30 min. 185 laipsnių temperatūroje.
Ataušęs pyragas gali būti užliejamas plakta grietinė|e ir puošiamas šviežiais ar konservuotais vaisiais arba tiesiog apibarstomas cukraus pudra.
Skanaus.

Purus citrininis pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tryniai su cukrumi ištrinami iki purios masės.
Sudedami stambiai sutarkuoti obuoliai, suberiami išsijoti džiūvėsėliai, tarkuota citrinos žievelė bei išspaudžiamos citrinos sultys.
Atsargiai įmaišomi plakti kiaušinių baltymai.
Tešla supilama į sviestu išteptą kepimo formą ir kepama apie 30 min. 185 laipsnių temperatūroje.
Ataušęs pyragas gali būti užliejamas plakta grietinė|e ir puošiamas šviežiais ar konservuotais vaisiais arba tiesiog apibarstomas cukraus pudra.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Irina

Komentarai (1)


  • ragana 2009-02-23 22:04

    prastas ir visai nepurus pyragas :-( visai neverta tiek vargti ir plakti iki purumo atskirai trynius ir baltymus, nes tai visai neduoda jokios naudos sitam pyragui. siame recepte galima viska tiesiog sudeti ismaisyti ir kepti


Daugiau receptų