Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Purus mielinis pyragas su vaisiais
AUTORIUS:
Sandra
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų (žievelė)
8 valgomieji šaukštai cukraus
4 vienetai kiaušinių (tryniai)
3.5 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (skardai ištepti)
200 gramų sviesto (tirpintas)
100 gramų razinų
35 gramai mielių (šlapios)
200 gramų vaisių (konservuoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Keturiuose šaukštuose šilto vandens išmaisykite mieles ir 30 min. palaikykite šiltai.
Persijotus miltus sumaišykite su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Mišinyje padarykite duobelę, į ją supilkite pieną, mieles, sumaišykite ir dar 30 min. palaikykit šiltai.
Sviestą sumaišykite su tryniais ir sudėkite į masę.
Tešlą maišykite, kol atsiras oro pūslelių (aš maišiau apie 10 min).
Tada tešlą uždenkite ir dar šiltai palikite porai valandų.
Suberkite į tešlą vaisius, razinas bei tarkuotą citriną ir išmaišykite.
Dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą ir kepkite 40 - 50 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Nors pyrago gaminimas užima nemažai laiko, bet skonis viską atperka. Tiesa - pyragas gaunasi labai didelis.
Skanaus.

Purus mielinis pyragas su vaisiais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Keturiuose šaukštuose šilto vandens išmaisykite mieles ir 30 min. palaikykite šiltai.
Persijotus miltus sumaišykite su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Mišinyje padarykite duobelę, į ją supilkite pieną, mieles, sumaišykite ir dar 30 min. palaikykit šiltai.
Sviestą sumaišykite su tryniais ir sudėkite į masę.
Tešlą maišykite, kol atsiras oro pūslelių (aš maišiau apie 10 min).
Tada tešlą uždenkite ir dar šiltai palikite porai valandų.
Suberkite į tešlą vaisius, razinas bei tarkuotą citriną ir išmaišykite.
Dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą ir kepkite 40 - 50 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Nors pyrago gaminimas užima nemažai laiko, bet skonis viską atperka. Tiesa - pyragas gaunasi labai didelis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Sandra

Komentarai (9)


  • kristina 2010-12-04 21:35

    labai skanus pyragas,,kepsiu dar karta,,greit suvalgem %-) :-p


  • sandra 2010-02-27 09:03

    tyrejo gautis grietines tirtumo, kitaip tariant kaip tirstoka kekso tesla


  • (anonimas) 2010-02-24 11:51

    gal ir didesnes nesigincyju,nes sakau gavosi tesla su rankom galejo minkyti. :-) o turejo gautis skysta,taip?


  • sandra 2010-02-23 17:13

    gal jusu stiklines uz mano didesnes? nes receptas tai geras, patikrinau, nes jis is zurnalo paimtas


  • (anonimas) 2010-02-23 12:13

    nieko panasaus man nesigavo y puru pyraga :-( kazkoks sukrites,teslinis,siaip gal ir butu skanus,bet manau,kad kazko perdaug ar per mazai recepturoje :-?


  • (anonimas) 2010-02-22 15:27

    kiek matau sitame paveikslelyje,tai tesla tokia skystoka,o man gavosi tirsta,ar miltu neperdaug :galvoju:


  • sandra 2009-04-30 07:48

    tikrai taip :-)


  • Lina 2009-04-29 23:14

    jauciu laaabai skanu ;-)


  • sandra 2009-04-29 21:03

    druskos reikia tik ziupsnelio :-)


Daugiau receptų