Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Purus obuolių pyragas
AUTORIUS:
Gintarė
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
150 gramų cukraus
150 gramų margarino
5 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos
0.5 stiklinės grietinės
30 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Margariną „Vilnius“ ištirpinkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir išmaišykite.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
Tuomet trynius įmaišykite į tešlą, įpilkite grietinės, sumaišytos su soda, ir maišydami po truputį berkite miltus.
Kai tešla taps vienalytė, išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite.
Tešlą supilkite į skardą, ant viršaus sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius „rožyte“.
Apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45min.
Tai pyragas, kuris puikiai tinka šventiniam stalui, nes yra puikaus skonio, geros išvaizdos ir nuostabaus kvapo!
Skanaus!

Purus obuolių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Margariną „Vilnius“ ištirpinkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir išmaišykite.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
Tuomet trynius įmaišykite į tešlą, įpilkite grietinės, sumaišytos su soda, ir maišydami po truputį berkite miltus.
Kai tešla taps vienalytė, išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite.
Tešlą supilkite į skardą, ant viršaus sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius „rožyte“.
Apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45min.
Tai pyragas, kuris puikiai tinka šventiniam stalui, nes yra puikaus skonio, geros išvaizdos ir nuostabaus kvapo!
Skanaus!

Receptą atsiuntė Gintarė

Komentarai (8)


  • Gintare 2014-09-04 14:13

    O jau kvepia kaip :) O koks skanus, SUPER :)


  • rasa 2013-04-27 22:19

    skanus pyragas tikrai. aš maišiau į vidų obuolius:)


  • karina 2012-10-17 19:51

    :pabuciuotas: :super2: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :jee:


  • Elegancija 2012-10-07 20:52

    Sakyčiau - sausokas gaunasi. Ir vien tik viršuje esantys obuoliai nelabai jaučiasi visame pyrage. Kitą kartą jeigu kepsiu, tai obuolius maišysiu visoje tešloje.


  • Aukse 2012-02-08 15:44

    superinis pyragas, 10 balu is 10 :super2: as siek tiek pakeiciau ingridientus. vietoj obuoliu idejau saldytu avieciu, valgem visa seimyna pirstukus apsilaizydami :mmm:


  • Laura is Uk 2011-03-11 22:54

    Liuks pyragas, aciu uz receptuka


  • Neringa 2011-02-17 14:53

    tikrai skanu.aciu :super2:


  • Neringa 2011-02-17 14:51

    ACIU,jis tikrai skanus pyragas :mmm: :super2: siulau isbandyti kas dar nebande.


Daugiau receptų