Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Purus rikota sūrio apkepas
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
350 gramų rikotos
3 valgomieji šaukštai manų kruopų
350 mililitrų pieno
4 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
0.5 vieneto citrinų (žievelė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).
2.
Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės.
3.
Tada sudėti manų košės, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.
4.
Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą sūrio masę.
5.
Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti turimą masę.
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.

Purus rikota sūrio apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).

  2. Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės.

  3. Tada sudėti manų košės, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.

  4. Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą sūrio masę.

  5. Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti turimą masę.
    Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė

Komentarai (1)


  • Barakas Obama 2015-10-04 14:42

    lietuva, ismokit kur normalius receptus:-!


Daugiau receptų