Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
„Putpelių kojelės“
AUTORIUS:
Kristina
INGREDIENTAI:
5 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai svogūnų
350 gramų kiaulės faršo
150 gramų jautienos faršo
2 vienetai kiaušinių
350 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė džiūvesėlių (malti)
200 gramų majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai dar reikės sūrių lazdelių.
Iš grietinės, majonezo bei miltų suminkome elastingą tešlą.
Svogūną bei česnaką susmulkiname ir sumaišome su kiaulienos bei jautienos faršu.
Pagardiname faršą druska bei pipirais.
Tešlą iškočiojame ir išspaudžiame apvalius blynelius.
Ant kiekvieno blynelio dedame po sūrią lazdelę bei šaukštą faršo.
Tešlos kraštelius gerai apspaudžiame, gautą „cepelinuką“ perpjauname pusiau ir apvoliojame plaktuose kiaušiniuose bei džiūvėsėliuose.
Įkaitiname keptuvėje aliejų ir gražiai apkepiname.
Paruoštas „putpelių kojeles“ sudedame į lėkštę, papuošiame ir patiekiame, kaip karštą patiekalą arba, kaip šaltą užkandį.
Skanaus.

„Putpelių kojelės“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Papildomai dar reikės sūrių lazdelių.
Iš grietinės, majonezo bei miltų suminkome elastingą tešlą.
Svogūną bei česnaką susmulkiname ir sumaišome su kiaulienos bei jautienos faršu.
Pagardiname faršą druska bei pipirais.
Tešlą iškočiojame ir išspaudžiame apvalius blynelius.
Ant kiekvieno blynelio dedame po sūrią lazdelę bei šaukštą faršo.
Tešlos kraštelius gerai apspaudžiame, gautą „cepelinuką“ perpjauname pusiau ir apvoliojame plaktuose kiaušiniuose bei džiūvėsėliuose.
Įkaitiname keptuvėje aliejų ir gražiai apkepiname.
Paruoštas „putpelių kojeles“ sudedame į lėkštę, papuošiame ir patiekiame, kaip karštą patiekalą arba, kaip šaltą užkandį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Kristina

Komentarai (6)


  • Diana 2012-12-17 11:38

    o kur kiauisnius det? i tesla ar i farsa?


  • gedas 2012-07-28 21:20

    tikrai labai skanu ir sauniai atrodo... :super: :-) tik labai skonis panasus i ceburiekus kai valgai... labai gerai prie alaus uzkasti :-)
    P.S. labai daug datbo kol nulibdai juos (terliones) %-) bet del skonio galima aukotis :super:


  • (anonimas) 2011-12-19 12:37

    Taip ,šita tai aš supratau,kad ne tikros ,,Putpelių kojelės'',bet tas faršas tuo labiau su jautiena juk jisai turėtų ilgiau pakepti,juk balandėlai ir tie su faršu ilgiau troškinasi.Na ,bet turbūt reikėtų pabandyti,kad įsitikinčiau,šiaip tai labai patraukliai atrodo..... %-)


  • DIKA 2011-12-18 22:14

    galvoju,kad turi buti skanu,reikia pabandyti pasigaminti. :super:


  • Kristina 2011-12-16 12:09

    Nesuprantate todėl, kad neskaitėte atidžiai recepto. „Putpelių kojelės“ tai tik butaforinis pavadinimas, iš tiesų čia putpelių nė kvapo nėra :-D


  • edita 2011-12-16 07:40

    Niekaip ,nesuprantu,kaip putpelių kojelėse gali iškepti faršas.


Daugiau receptų