Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragaičiai su bulvių ir sūrio įdaru
AUTORIUS:
Milda
INGREDIENTAI:
500 gramų bulvių
2 česnakų
šiek tiek krapų (smulkinti)
1 vienetas svogūnų (nedideli)
1 vienetas kiaušinių (tryniai)
400 gramų kvietinių miltų (su trupučiu ruginių miltų)
1 arbatinis šaukštelis acto
0.4 stiklinės pieno (karštas)
130 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
1.5 valgomojo šaukšto aliejaus (augalinis)
250 gramų varškės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltai išsijojami į dubenį, padaroma duobutė viduryje, supilamas vanduo, actas, įdedamas kiaušinio trynys, supilama 1,5 šaukšto aliejuas, įberiamas 1 šaukštelis druskos ir išminkoma vientisa tešla.
Tešla įvyniojama į maišelį ir paliekama 30 min.
Nuskustos bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje, nusunkiamos, sutrinamos, atvėsinamos ir sumaišomos su karštu pienu.
Bulvių košė sumaišoma su sutarkuotu varškės sūriu, pakepintu susmulkintu svogūnu bei česnaku, krapais ir druska.
Tešla plonai iškočiojama, supjaustoma juostelėmis ir į jas suvyniojamas pasigaminta įdaras.
Puode įkaitinamas aliejus ir jame iškepami pyragaičiai.
Patiekiami dar šilti su mėgstamu padažu.

Pyragaičiai su bulvių ir sūrio įdaru

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltai išsijojami į dubenį, padaroma duobutė viduryje, supilamas vanduo, actas, įdedamas kiaušinio trynys, supilama 1,5 šaukšto aliejuas, įberiamas 1 šaukštelis druskos ir išminkoma vientisa tešla.
Tešla įvyniojama į maišelį ir paliekama 30 min.
Nuskustos bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje, nusunkiamos, sutrinamos, atvėsinamos ir sumaišomos su karštu pienu.
Bulvių košė sumaišoma su sutarkuotu varškės sūriu, pakepintu susmulkintu svogūnu bei česnaku, krapais ir druska.
Tešla plonai iškočiojama, supjaustoma juostelėmis ir į jas suvyniojamas pasigaminta įdaras.
Puode įkaitinamas aliejus ir jame iškepami pyragaičiai.
Patiekiami dar šilti su mėgstamu padažu.

Receptą atsiuntė Milda

Komentarai (3)


  • Vida 2015-07-26 21:27

    Va cia nesupratau is ko idaras?


  • lina 2013-10-05 15:07

    niekada nedarau maisto pagal 100% tai kas parasyta ir visada gaunasi puikiai,kaskart net darant tapaty vis gaunasi kitaip.manau kad maista ruosiant ne receptu reikia vadovautis..receptas tik kaip spargalke,kaip duodama mintis,o visa kita tai tik logika ir fantazija.


  • benji 2012-11-24 11:51

    Turejau visus reikiamus igredientus saldytuve, tad nutariau pasigaminti nes nuotraukoje atrodo skaniai .... Pradejau nuo teslos gamybos, viska kaip aprasyta recepte, 400g miltu 130ml vandens gavosi permazai isminkyti buvo neimanoma... dalis miltu sulipe i kieta gumola, o dalis vos ne puse miltu dubenyje bandziau dar pilti vandens..... bet tik susinervinau ir ismeciau visa turini siusliu deze, gaila ingredientu... ;-(


Daugiau receptų