Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas "Angelo ašaros"
AUTORIUS:
Laura
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
150 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
100 sviesto
150 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių
500 gramų varškės
100 gramų grietinės
1 žiupsnelis druskos
3 lašai vanilės (esencija)
50 gramų šokoladas (juodasis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu (80g). Įdėkite kiaušinį ir 25g cukraus, išminkykite tešlą. Paruoštą tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
2.
Varškės masė:
Sumaišykite varškę 100g. cukraus, 3 trynius (baltymus pasiliekam sufle sluoksniui), grietinę ir esenciją, kol gausis vientisa masė. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo formą (formos skersmuo maždaug 24 cm). Ant tešlos sudekite varškės įdarą. Kepkite orkaitėje 180 laips. temp. 30 min.
3.
Suflė:
Suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Toliau plakant palengva suberkite likusį cukrų. Išimkite pyragą, sudėkite suflė ir kepkite dar 10 minučių iki auksinės rudos spalvos. Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.
4.
Papuošti galime šokoladu (jei nepasirodė ašarėlės). Ištirpinam su likusiu 20g. sviestu ir apšlakstome.

Pyragas "Angelo ašaros"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pagrindas:
    Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu (80g). Įdėkite kiaušinį ir 25g cukraus, išminkykite tešlą. Paruoštą tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

  2. Varškės masė:
    Sumaišykite varškę 100g. cukraus, 3 trynius (baltymus pasiliekam sufle sluoksniui), grietinę ir esenciją, kol gausis vientisa masė. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo formą (formos skersmuo maždaug 24 cm). Ant tešlos sudekite varškės įdarą. Kepkite orkaitėje 180 laips. temp. 30 min.

  3. Suflė:
    Suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Toliau plakant palengva suberkite likusį cukrų. Išimkite pyragą, sudėkite suflė ir kepkite dar 10 minučių iki auksinės rudos spalvos. Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.

  4. Papuošti galime šokoladu (jei nepasirodė ašarėlės). Ištirpinam su likusiu 20g. sviestu ir apšlakstome.

Receptą atsiuntė Laura

Komentarai (1)


  • Julija 2015-05-08 20:47

    Tai ir kur tos asaros? Jug nepavykes pyragas, neasaruoja !!! Ir neasaroa su tokiu receptu - NIEKADA!!! Jei nezinai tikro "angelo asaru" recepto, neklaidink zmoniu.


Daugiau receptų