Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas „Avižėlė“
AUTORIUS:
Edita
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus (avižinei masei)
1 stiklinė cukraus (tešlai)
3 valgomieji šaukštai kakavos (avižinei masei)
1 valgomasis šaukštas margarino (avižinei masei)
125 gramai margarino (tešlai)
3 lašai migdolų (esencija, avižinei masei)
4 vienetai kiaušinių (tešlai)
2 stiklinės kvietinių miltų (tešlai)
10 valgomųjų šaukštų pieno (avižinei masei)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (tešlai)
2 stiklinės avižinių dribsnių (avižinei masei)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Minkštą margariną išsukti su kiaušiniais ir cukrumi. Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. (Įpilti truputį pieno, kad tešla būtų skystesnė). Tešlą sudėti į sviestiniu popieriumi išklotą formą ir kepti 190 – 200°C temperatūroje apie 20-30 min.
Avižinei masei: į puodą sudėti margariną, suberti cukrų ir kakavą, supilti pieną ir viską maišant pakaitinti. Suberti avižinius dribsnius, įlašinti 3 lašus migdolų esencijos. Maišant pakaitinti. Gautą masę lygiai paskleisti ant iškepto pyrago ir atšaldyti šaldytuve.

Pyragas „Avižėlė“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Minkštą margariną išsukti su kiaušiniais ir cukrumi. Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. (Įpilti truputį pieno, kad tešla būtų skystesnė). Tešlą sudėti į sviestiniu popieriumi išklotą formą ir kepti 190 – 200°C temperatūroje apie 20-30 min.
Avižinei masei: į puodą sudėti margariną, suberti cukrų ir kakavą, supilti pieną ir viską maišant pakaitinti. Suberti avižinius dribsnius, įlašinti 3 lašus migdolų esencijos. Maišant pakaitinti. Gautą masę lygiai paskleisti ant iškepto pyrago ir atšaldyti šaldytuve.

Receptą atsiuntė Edita

Komentarai (1)


  • :) 2012-08-15 21:45

    Skanumynas 8-| :mmm: :bravo:


Daugiau receptų